torsdag 10 juni 2010

Ett utpressningsförsök som slog slint, det är polisens teori om vad som utlöste onsdagens skottlossningar i Malmö.



Den utpekade skytten greps vid växlingskontoret på Bergsgatan. Då hade de två skottskadade hjälpts in i en privatbil, sannolikt körd av 30-åringen, och förts till sjukhuset i Malmö. 

En timme senare, cirka 17.40, inträffade ett attentat på Södra Skolgatan. Endera av två män sköt mot en släkting till 42-åringen från växlingskontoret. Mannen skadades i foten, men inte värre än att han kunde stå och gå och svara på polisens frågor innan han kördes till akuten.

Efter de båda incidenterna inrättade Skånepolisen en kommandostab och drog ihop alla tillgängliga patruller till Malmö, för att hejda eventuella oroligheter. Förstärkningen drogs tillbaka under torsdagen, men alla poliser i stan var instruerade att hålla skärpt uppmärksamhet på personer i gängmiljön.

1 kommentar:

  1. Våldtäkt. De styrande låter Malmö våldtas och kränkas gång på gång utan att man använder sin politiska makt att sätta stopp för våldet i Malmö.
    Alla vet också att det är 90 % invandrare som står för detta och ingen vågar göra nån riktig analys av varför det är så, utan man är snabb som fan att hamna i förklaringar att det handlar om socialt utanförskap. Floskler
    Vi vanliga Malmöbor ska behöva ha detta i vår miljö. Jag och min familj och många jag känner kommer närmare ett beslut att flytta för detta är ingen stad man vill bo i. Detta är ingen stad man vill att barn ska växa upp i. Detta är ett jävla ghetto.
    Jag ock min sambo var och kollade på dagisplats till vårt barn på samma gata där skottlossningen ägde rum bara några timmar innan. Fy fan , du kan ju lätt gissa om vi kommer att välja det dagiset. För detta är ingen engångsföreteelse, våldet kring Bergsgatan.
    Och i dag, dagen efter en sån kräkning som skottlosningen är så är det absolut tyst från politiker håll. Man bryr sig inte. Men om de styrande hade haft den minsta känsla för ansvar så hade de gått i media och tagit avstånd från den här våldtäkten av stan. Men det är dödstyst och vi vet att politikerna bryr sig inte

    SvaraRadera