söndag 22 januari 2017

Gangstern kraschade bil – jagades av polis

Här kraschar den förre gängledaren Daniel Maiorana, 40, lyx-Mercedesen.
Han misstänks nu ha flytt från polisen under en vild biljakt på exklusiva Östermalm i Stockholm - en jakt som slutade med att en polisman tömde en burk pepparspray i ansiktet på honom.
Maioranas förklaring: Han trodde att han skulle åka på stryk.
– Jag fick panik, säger Maiorana i polisförhör.

På onsdag börjar rättegången i Stockholms tingsrätt mot Daniel Maiorana som beskrevs som en av Sveriges farligaste brottslingar under tiden som utpekad gängledare i Fucked for life, FFL.
FFL, som hade sin bas i Södertälje och Stockholmsförorterna Tumba och Rönninge, gjorde sig ökända främst i början av 00-talet efter flera stölder - inte sällan använde de sprängmedel mot pengaautomater - och värdetransportrån.

Maiorana blev en av FFL:s förgrundsgestalter och han dömdes två gånger - 2001 och 2003 - till långa fängelsestraff för rån. Men de riktigt stora rubrikerna drog han på sig efter flera uppmärksammade rymningar:

2002 fritogs han när han skulle transporteras från Hallanstalten till sjukhuset i Södertälje.
I början av 2004 tog sig en fritagningspatrull in på Kumlabunkern efter att de rest stegar mot murarna och klippt upp stängsel för att sedan försvinna med Maiorana.
Sommaren 2004 kunde Maiorana, tillsammans med bland andra Malexandermördaren Tony Olsson, i dag Byström, hota sig ut från Hallanstalten.

Expressen kan nu berätta att Maiorana än en gång misstänks ha försökt undkomma de rättsvårdande myndigheterna - men den här gången under en vild biljakt med polisen mitt på Östermalm i Stockholm en sen augustikväll 2015.

Jakten började när polis kallades till köpcentrumet Fältöversten på grund av ett bråk. När polispatrullen kom dit gasade en svart bil i väg från platsen.

Bakom ratten på bilen - en hyrd Mercedes CLS 350 med ett nypris på uppåt 700 000 kronor - satt Daniel Maiorana.
http://www.expressen.se/nyheter/gangstern-kraschade-bil--jagades-av-polis/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar