lördag 28 januari 2017

Drapsjakt i lokal MC-klubb - Etter å ha blitt kastet ut av Rock Machine MC skal den 31 år gamle norsk-iraneren blant annet ha truet med å sprenge klubbens hovedkvarter med en håndgranat.

En MC-klubb på Jessheim står helt sentralt når politiet etterforsker drapet på en 31-åring i Asker sist helg.

31-åringen som ble drept søndag var i konflikt med MC-klubben Rock Machine på Jessheim.
Rock Machine er ingen stor, tung MC-klubb på linje med Hells Angels, men de ønsker nok å være det.
Det sier Morten Huse, lensmann i Ullensaker til Budstikka.
Huse ledet for halvannet års trid siden opprullingen av en stor narkotikasak hvor seks personer knyttet til Rock Machine MC ble pågrepet.
Politiet tok beslag i flere titall kilo hasj og syv skytevåpen.
En av personene som ble pågrepet i politiaksjonen er en 38 år gammel mann fra Ullensaker, som påberoper seg å være Europa-president i Rock Machine MC, ifølge avisa.

 

Nekter straffeskyld

Den samme 38-åringen ble tirsdag kveld pågrepet og siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette i forbindelse med drapet på en 31 år gammel norsk-iraner i Asker, skriver Budstikka.
I alt fem personer er siktet i forbindelse med drapet. To sitter varetektsfengslet, mens de tre siste framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag.
De nekter straffskyld – også 38-åringen:
– Jeg forventer at han blir løslatt innen i morgen, sier mannens forsvarer, Espen Barth-Hofstad til Budstikka.
Ifølge politiadvokat Jens Johannes Andenæs i Oslo politidistrikt var den drepte 31-åringen ikonflikt med MC-miljøet som de fem siktede tilhører.
– Vi etterforsker dette som et mulig motiv for drapet. Avdøde har også vært tilknyttet det samme MC-miljøet som de siktede, men skal ikke ha vært det i tiden før drapet, sier Andenæs til Budstikka.
VG melder at den drepte skal ha blitt kastet ut av MC-klubben i desember i fjor.Beroliger lokalmiljøet

Ifølge lensmann Morten Huse er det i all hovedsak på Romerike den aktuelle MC-klubben er aktiv:
– Det er nok enkelte i andre deler av landet som har knyttet seg til miljøet, men den utbredelsen er først og fremst i Romerike-regionen, sier Huse.

Han mener MC-klubben fikk seg en skikkelig knekk etter narkoaksjonen i oktober 2015.
– Vårt inntrykk er at klubben virkelig var nede for telling da narkosaken ble rullet opp, men har registrert at de forsøker å bygge seg opp igjen. De har leid et klubbhus på Jessheim og teller nok rundt 10 til 15 personer, sier han til Budstikka.

Lensmannen mener folk flest ikke trenger frykte miljøet.
– De er involvert i alvorlig kriminalitet, men så langt er det ikke noe som tyder på at de representerer noen stor voldstrussel mot vanlige folk, sier Huse.
Saken etterforskes av volds og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Asker-drapet: Hevder drept 31-åring truet med å sprenge MC-klubbhus

Etter å ha blitt kastet ut av Rock Machine MC skal den 31 år gamle norsk-iraneren blant annet ha truet med å sprenge klubbens hovedkvarter med en håndgranat. 

31-åringen skal ha reagert kraftig da han ble kastet ut av MC-klubben. Ifølge VG, som referer fra bloggen MC- & gjengkriminalitet, som er drevet av tidligere MC-kriminelle og gjengmedlemmer, skal norsk-iraneren ha kommet med en rekke trusler etter å ha blitt kastet ut av klubben.
Han skal blant annet ha sendt bilder av en granat til medlemmer i klubben og truet med å sprenge klubbhuset.
Angivelige kilder som blir referert på bloggen, hevder på sin side at avdøde har drapstruet flere høytstående medlemmer i klubben, og at han truet med å brenne ned klubbhuset.
Nå mener politiet at 31-åringen mest sannsynlig er blitt slått i hjel av sine tidligere kamerater, som tvang ham ut av Rock Machine MC før jul i fjor.


Fremstilles for varetekt

Politiadvokat Jens Johannes Andenæs bekrefter overfor NTB at de fem siktede i drapssaken og avdøde har forbindelser til Rock Machine MC, og at politiet mener voldsdrapet i Asker har bakgrunn i en konflikt innad i dette miljøet.

Politiet mener 31-åringen ble utsatt for grov vold søndag, og at han døde av skadene han ble påført. To av de siktede skal ha hatt til hensikt å drepe ham, ifølge siktelsene som er tatt ut.
De to som er siktet for drap er varetektsfengslet i fire uker, mens ytterligere tre menn, som er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til det, blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag.
http://www.aftenposten.no/norge/Asker-drapet-Hevder-drept-31-aring-truet-med-a-sprenge-MC-klubbhus-613867b.html 

Flere MC-medlemmer pågrepet etter Asker-drap
Ofta citerade-VG-25 jan. 2017
Dette er MC-miljøet den drepte var i konflikt med
Lokal källa-Asker og Bærums Budstikke-27 jan. 2017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar