lördag 6 februari 2016

Satudarah MC Finland ???

Ett nytt motorcykelgäng håller på att etablera sig i Finland, uppger Centralkriminalpolisen. Det är frågan om Satudarah MC, grundat i Nederländerna 1990.

Satudarah MC välkomnar alla etniska grupper som medlemmar. Enligt kriminalöverkommissarie Rabbe von Hertzen förbättrar det klubbens chanser att etablera sig i Finland. Om integreringen av flyktingar misslyckas kan det finnas potentiella medlemmar även bland de nyanlända.
Det finns alltid hotbilder när ett MC-gäng ska etablera sig i ett nytt land.

– Det går inte att bara komma, utan det måste finnas ett godkännande av något slag. Annars tvingas klubben kämpa för sin överlevnad. Det kan bli våldsamma sammandrabbningar eller revirstrider. Den här gången är det knappast ändå frågan om något som liknar 1990-talets biker-krig, säger von Hertzen.

Enligt uppgifter i dansk press har Satudarah MC drabbat samman med bland annat Hells Angels i Danmark. Rabbe von Hertzen uppger att Satudarah MC ser Bandidos som en av sina vänklubbar.

Grovt kriminella
I Sverige dömdes ett antal högt uppsatta Satudarah MC-medlemmar till långa fängelsestraff i en kokainhärva i slutet av år 2014, rapporterade  tidningen Expressen. Gänget har alltså tydliga kriminella kopplingar.

Tidpunkten för att etablera ett nytt kriminellt gäng kan vara fördelaktig, eftersom United Brotherhood tvingats minska sin verksamhet på grund av många fängelsestraff. Gängexperten Kimmo Kylmäkoski berättade om United Brotherhoods nedgång i rättegången där före detta polischefen Jari Aarnio står åtalad.

Enligt von Hertzen har övriga kriminella gäng samtidigt kunnat utöka verksamheten. Finländska Cannonball har numera en avdelning även i Tallinn.
Många av gängen åker allt oftare fast för ekonomiska brott, inte bara smuggling och narkotikahandel.
– Inom den ekonomiska brottsligheten utreds en del fall som ligger nära gängen, säger kriminalkommissarie Juha Tuovinen.

– Men de använder bulvaner och försöker maskera vem som är gärningsmannen.
Kriminalkommissarie Jari Räty på CKP uppger att gängkopplingarna i polisens narkotikautredningar ökat hela tiden sedan början på 2000-talet.

I två aktuella fall har Räty utrett insmuggling av amfetaminolja. Många av de misstänkta har kopplingar till Bandidos.
http://gamla.hbl.fi/nyheter/2016-01-26/787056/ckp-nytt-mc-gang-i-finland

1 kommentar:


 1. Det är häftigt post , och mycket informativ genom vilken vi kan se kläderna av motorcykeln och andra delar av motorcykel också.
  mckläder
  mc kläder
  mc jacka
  mc hjälm
  mc Hjälmar
  mc byxor

  SvaraRadera