torsdag 12 juni 2014

Advokat langer ud efter politikere: Rendyrket rockeronani

Gå efter bolden - ikke efter rygmærkerne.

Advokat Peter Secher Schmidt har modificeret det gamle mundheld om at holde fokus på sagens substans.

Udmeldingen kommer ovenpå forårets ophedede politiske debatter, der inkluderede gentagen omtale af Hells Angels, Bandidos, klubhuse, kriminalitet, lovstramninger og bandepakker med mere.

- Men hvorfor skal det straffes mildere, hvis fru Jensen eller hr Hansen eventuelt udsættes for røverisk overfald eller anden personfarlig kriminaltiet af en hårdkogt kriminel, end hvis gerningsmanden er rocker, lyder advokatens spørgsmål.

Secher Schmidt har diverse forbrydere blandt sine klienter. Det gælder både folk med og uden rygmærker. Og han tøver ikke med at kalde politikerne for 'enøjede' og 'rockerliderlige'. Og det sidstnævnte mistænker advokaten i at bunde i simpel jagt på stemmer.

- Politikerne fisker billige stemmer på denne fetishfiksering på rockere. Der er tale om rendyrket rockeronani, mener han.

Men politikerne kan ikke forbyde rockerklubberne. Et eventuelt forbud er flere gange undersøgt ved Rigsadvokaten.

Se også: Forsvarsadvokat:- Sass Larsen kunne selv ryge med i den nye bandepakke
 
- Men nu gør politikerne så ihærdige forsøg på at omgå både Grundloven og menneskerettighederne. Da det henover vinteren ikke lykkedes for Københavns Kommune at smide en Bandidos-afdeling ud fra en adresse i et københavnsk villakvarter, udtalte Trine Bramsen 'Stod det til mig, blev alle rockerborge i Danmark lukket - hellere i dag end i morgen, men desværre er der jo en grundlov, som forhindrer det'.

- Jeg er målløs, siger Peter Secher Schmidt .

- Kommer den voldsomme rockerfokusering fra ønsket om at forhindre ny kriminalitet? Falder straffede rockere oftere tilbage til ny kriminalitet end andre dømte kriminelle? Det ville være rart at vide, hvis vi skal hjælpe fru Jensen eller hr. Hansen, der har været offer for kriminalitet.

Ifølge Peter Secher Schmidt er der ingen dansk statistik, der enten påviser eller afviser rockeres eventuelle tilbagefaldsprocent til kriminalitet fremfor andre dømte kriminelle.

- Som borger ville jeg da være noget mere tryg, hvis vi brugte pengene på dem, som vi ved begår grov kriminalitet igen og igen. Og så er det da ligegyldigt om de har rygmærker på eller ej. Og straf da endelig grov kriminalitet hårdt. Skærp straffen for våbenbesiddelse. Det er fint.

- Men lad da grovheden af forbrydelsen være afgørende for straffen – ikke mærkerne på tøjet. Og brug da vores skattekroner på at bekæmpe dem, der begår ny kriminalitet igen og igen.

Ifølge advokaten har politikerne travlt med at opdele kriminelle i stuerene og ikke-stuerene.

- Det er nærmest Nyrupsk. Det var bedre, om vi undersøgte tingene og gik efter bolden i stedet for rygmærkerne, mener advokaten.

- Rockerne er så i årevis blevet beskyldt for at stå bag hashhandlen på Christiania. Der blev fængslet flere HA’ere, men der sidder kun én tilbage. Der er også en betjent sigtet i sagen. Man kunne med samme ret sige, at politiet stod bag hashhandlen, siger Peter Secher Schmidt og tilføjer:

- Det er svært at se, at vores skattepenge bliver brugt fornuftigt. Det er svært at se den råde tråd. Jeg mener, at den bedste måde og bekæmpe kriminalitet på er stadig at efterforske fordomsfrit, og straffe de skyldige. Glem skræmmebillederne og brug kræfterne på dem, der begår ny kriminalitet igen og igen.
http://ekstrabladet.dk/112/article2302771.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar