lördag 2 juni 2012

Med hot om våld från kriminella gäng pressade fyra ungdomar jämnåriga på pengar. Men i bakgrunden låg också rivaliteten om en flickas gunst.

Två helt andra ungdomar hade hamnat i konflikt på nattklubben Hugo. Båda hade ett förflutet med samma tjej och den ene brusade nu upp rejält.

Den andre kände sig hotad och bad senare om hjälp av en gammal vän
- som också hade varit tillsammans med samma tjej.

Denne, en 18-åring, började genom meddelanden på Facebook hota den första mannen och uppgav att han var medlem i det kriminella gänget M16. Om mannen inte gav honom pengar skulle han "sätta en kula i honom".

Hotade kompisen

Men 18-åringen nöjde sig inte med det, utan började nu hota och utpressa även sin andra rival om flickan - alltså vännen, som hade bett honom om hjälp.

Där kommer också 19-åringen in i bilden och ett invecklat spel börjar. Han tar kontakt med 18-åringens vän och erbjuder sin hjälp mot det påstådda hotet från M16.

19-åringen säger sig höra till M16:s rivaler, det kriminella gänget Outlaws, trots att han i själva verket är kompis med 18-åringen.

Nu trodde vännen alltså att han hade båda gängen efter sig. Och de ville ha pengar.

Ynglingen fick först låna 4 000 kronor av sin mamma, lämnade sedan över sin dator och fick slutligen teckna dyra mobilabonnemang för att få ut telefoner till utpressarna.

Till slut anmälde en anhörig utpressningen och de inblandade greps av polisen.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7723125

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar