tisdag 5 juni 2012

Hash for en milliard på Christiania

KÖPENHAMN. Det säljs hasch och marijuana för en miljard kronor per år i Christiana. Trots polisens razzior och patrullerande är försäljningen uppe i samma nivå som innan normaliseringsförsöken drog igång 2004.
– Försäljningen av hasch sker i dag lika öppet och på samma nivå som under 2004. Vi misstänker att det säljs för upp till en miljard kronor per år, säger Lau Thygesen, chef för Köpenhamnspolisens avdelning för organiserad brottslighet, till Berlingske Tidende.
Den stora skillnaden mot 2004 är vem som styr handeln. Hells Angels dominerar nu enligt den danska polisen haschmarknaden i den före detta fredliga fristaden Christiania genom hot och våld.
– Vi är säkra på att Hells Angels är inblandade i en stor del av försäljningen på Pusher Street. När omsättningen ligger på en miljard kronor är det klart att Hells Angels har ett stort ekonomiskt intresse av att styra området, säger Lau Thygesen till Berlingske Tidende.
Justitieminister Morten Bødskov (Socialdemokraterne) tycker att utvecklingen i Christiania är oacceptabel.
– Handeln med hasch är ett allvarligt problem och polisen måste fokusera på gängen som styr den organiserade brottsligheten i Christiania, säger han till Berlingske Tidende. (NFÖ)
http://nfo.nu/?p=128146 

Hash for en milliard på Christiania

 Trods års politiindsats er hashhandlen i Pusher Street oppe på tidligere højder. HA styrer salget med vold og trusler. »Uacceptabelt,« siger justitsministeren.

http://www.b.dk/nationalt/hash-for-en-milliard-paa-christiania 

Mens krisen stadig kradser mange steder i Danmark, så går det rigtig godt for Hells Angels på Christiania.

I hvert fald hvis man skal dømme efter omsætningen i hashsalget.

http://www.dr.dk/P4/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2012/06/05/072728.htm&regional

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar