torsdag 2 mars 2017

Tre Bandidos-män åtalas – vittne skyddas av polis

De tre unga männen i Köpenhamn sköts i sina sängar.
Nu åtalas tre män med koppling till Bandidos, skriver Ekstrabladet.
Samtidigt får nyckelvittnet beskydd av polisen.

Mike Vinther, 24, Suhaib Jaffar, 24, och Philip Rasmussen, 19, sköts till döds med en revolver och ett hagelgevär i en lägenhet i stadsdelen Frederiksberg i Köpenhamn i november 2015.
– Det var tre unga män fyllda med hål, beskrev en kamrat.

 

Teori: Konflikt med Bandidos

Polisen tror att trippelmordet handlar om en intensiv konflikt mellan mordoffren och medlemmar i mc-gänget Bandidos. Enligt Ekstrabladet kände männen sig hotade.
– Jag vet att de turades om att hålla vakt och patrullera runt enrumslägenheten som de blev mördade i, berättade en av männens exflickvän.
En 45-årig man gav polisen viktig information. Han hade varit med när en bekant provsköt en revolver som skulle säljas. Enligt polisen såldes vapnet till en mellanhand innan det överlämnades till de mordmisstänkta. 45-åringen dömdes för vapeninnehav. Hans bekant fick fängelse för att ha sålt vapnet men det finns inga bevis för att han visste vad det skulle användas till.
Mordvapnet har inte hittats men enligt polisens tekniker är det identiskt med den revolver som provsköts, skriver Ekstrabladet.

 

Nyckelvittne skyddas av polis

Tre män, som enligt Ekstrabladet har kopplingar till Bandidos, åtalas för trippelmordet. De nekar till brott. Rättegången börjar den 9 mars i rätten i Frederiksberg.
Den 45-årige mannen är ett av polisens nyckelvittnen inför rättegången. Han skyddas av polis, bor på hemlig ort och har på polisens uppmaning bara kontakt med ett fåtal personer.
http://www.expressen.se/kvallsposten/tre-bandidos-man-atalas--vittne-skyddas-av-polis/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar