lördag 11 mars 2017

Ett planerat fredsmöte mellan en Bandidosman och medlemmar av ett kriminellt gäng i Köpenhamn gick katastrofalt fel.

Bandidosmannen knivskars. Bara några dagar därefter mördades tre män i det andra gänget – Phillip Rasmussen, 19, Suhaib Jaffar, 23 och Mike Vinther, 24.

Nu har rättegången mot de tre misstänkta mördarna börjat.
Köpenhamnstidningen Ekstrabladet publicerade på torsdagen sin teori om bakgrunden till trippelmordet på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg den 11 november 2015.
De tre mördade tillhörde ett kriminellt gäng i stadsdelen Vanløse som kallar sig "Holdet", eller "Laget" på svenska.
Männen avrättades medan de låg och sov i en lägenhet. De sköts vid 03.40-tiden med hagelgevär och en Smith&Wesson-revolver, kaliber .38.

 

Tog sig in via byggnadsställning

Mördarna hade med största sannolikhet klättrat upp på en byggnadsställning och tagit sig in via en altandörr.
En av de åtalade var vid tidpunkten för dådet "krigsminister" i Bandidos. En annan var nära knuten till den kriminella mc-miljön, och den tredje hade själv tidigare attackerats av de män som senare mördades.
Han bodde nära den lägenhet där männen mördades, kände väl till miljön och förutsättningarna – och hade dessutom krutrester på ena handen och ansiktet när han greps, kort efter trippelmordet.

 

Alla tre misstänkta nekar

När rättegången startade i Köpenhamns tingsrätt på torsdagen nekade de tre åtalade till brott. De åtalas för att gemensamt och i samförstånd ha begått de tre morden.
Enligt Ekstrabladet ska alltså morden ha föranletts av att ett möte dem 27 oktober mellan medlemmar av "Holdet" och en 24-årig Bandidosman slutade med att 24-åringen knivskars.
Polisen misstänkte tidigt i trippelmordsutredningen att 24-åringen på något vis var inblandad. Han var en av sex personer som häktades i april förra året.
Men i början av juni hittades 24-åringen död i sin cell i Holbæk Arrest.
– Vi kan bekräfta att en av de frihetsberövade i ärendet om trippelmordet i går kväll hittades död i sin cell. De anhöriga har underrättats, sa Hans Erik Raben vid Köpenhamnspolisen då till Ekstrabladet.

 

Begick självmord i häktet

Enligt tidningen hanterades 24-åringens bortgång som ett självmord. Han skulle strax före sin död ha blivit medveten om hur stark bevisning polisen hade mot honom – att han var huvudmisstänkt.
Hur bevisningen mot de tre mordåtalade ser ut är inte helt känt. Häktningsförhandlingar mot de misstänkta har hållits bakom stängda dörrar och förundersökningssekretess har gällt.
Intresset var därför mycket stort när rättegången startade. Enligt Ekstrabladet var mamman till den mördade Mike Vinther på plats i rättssalen. Hon bar en vit t-shirt med texten "Mikes Mor".
Nästa rättegångsdag är först på onsdag i nästa vecka.
http://www.expressen.se/kvallsposten/fredsmotet-slutade-med-trippelmord/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar