lördag 12 mars 2011

Rockerne fældes af SKAT og Al Capone-model

Skattevæsenet har vist sig at være roskernes værste mareridt.

Rockere og rockerrelaterede bander har de seneste år været ét af politiets primære fokusområder. Derfor har de forskellige politikredse siden 2009 opgjort, hvad de har fået ind af sager med relation til rocker. og bandemiljøet.

Ud af politikredsenes oplysninger er der kommet rapporten "Rockere og bande 2010".

En læsning af rapporten fortæller blandt andet, at konflikten mellem rockergrupperne Bandidos, Hells Angels og HA støttegruppen AK 81 flere steder i Danmark er optrappet i løbet af 2010. Det gælder også i Nordjylland, hvor en konflikt mellem Hells Angels og andre personer fra bandemiljøet har resulteret i flere voldelige overfald og skudepisoder.

Men hvor man måske gik og troede at stopperen for rockerne ville foregå med skarpladte våben, så har det vist sig, at skattevæsenet har været rockernes værste mareridt med deres afdækning af miljøets tvivlsomme skattemæssige forhold.

Al Capone-modellen

Metoden, som SKAT har arbejdet efter, blev indført i 2007 af den daværende justitsminister Brian Mikkelsen, der ville tage kampen mod rockerne ved hjælp af den såkaldte Al Capone model.

Modellen henviste til den amerikanske gangsterboss, der i sidste ende blev fældet for skattesvindel.

Den fælles indsats fra politi og SKAT med kulegravningen af rockernes indkomstforhold har været med til at presse rockermiljøet massivt, og førte i 2010 til at rockerne måtte betale omkring 37 millioner i reguleringer af skat, moms og afgifter, ligesom en inddrivelsesindsats og tillægsbøder over for gruppen samlet gav godt 30 millioner kroner i skattekassen.

Det nye skatteår

2011 ser også ud til at kunne blive et indbringende år for SKAT, da der ved udgangen af 2010 allerede lå 29 skattesager på rockerrelaterede personer og ventede på at blive behandlet.
http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/28/3813274/3/rockerne%20f%E6ldes%20af%20skat%20og%20al%20capone-model

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar