tisdag 15 mars 2011

Nesten seks års fengsel er den endelige dommen for et 30 år gammelt medlem av Bandidos MC Stavanger som ble tatt med 3,6 kilo amfetamin.

Det var etter lang tids spaning og avlytting av en rekke mobiltelefoner i miljøet rundt det sentrale Bandidos-medlemmet fra Nord-Jæren politiet våren 2009 slo til. Hjemme hos både 30-åringen og en kamerat fant politiet narkotikaen, som sammen med et beslag som var videresolgt til en bergenser utgjorde minst 3,6 kilo.

Bergenseren ble arrestert da han kom hjem til Bergen etter å ha kjøpt 1,3 kilo amfetamin av Bandidos-medlemmet i Sandnes.
Før jul ble 30-åringen dømt til seks års fengsel, men anket skyldspørsmålet inn for lagmannsretten. I Gulating ble han i forrige uke dømt til fem år og åtte måneders fengsel.
Politiet i Rogaland hadde vinteren 2009 mistanke om at det ble innført store mengder narkotika fra Litauen til Stavanger-området, det ble derfor besluttet å avlytte telefonen til en litauer som var mistenkt å stå bak. 

Denne avlyttingen førte igjen til at det ble besluttet å avlytte også Bandidos-medlemmet, som igjen førte til opprullingen og beslaget i saken.

Det ble også funnet deler av det 3,6 kilo store partiet hjemme hos foreldrene til en kamerat av Bandidos-medlemmet. 

Deler av amfetaminen skal også være oppbevart et sted i nærheten av Oltedal. Da bergenseren som ble tatt var og hentet amfetaminen møttes de i Sandnes, for deretter å dra sammen til Oltedal for å hente stoffet. 

Bergenseren tok deretter Kystbussen hjemover mot Bergen, men ble pågrepet av mannskaper fra Os lensmannskontor da han kom til ferjekaien på Haljem. 

Bandidos-medlemmet har også ved en tidligere anledning solgt 400 gram amfetamin til bergenseren.
Mannen ble også dømt til inndragning av 200.000 kroner, 300.000 kroner mindre enn hva tingretten mente var et passende beløp. 

Bandidos-medlemmet ble forsvart av Joakim Ronold, mens statsadvokat Tormod Haugnes var aktor i saken.
http://www.rogalandsavis.no/nyheter/article5528353.ece


Solgte store mengder amfetamin til bergenser

Bergenser kjøpte amfetamin med en gateverdi på over 500 000 kroner.
http://www.ba.no/nyheter/article5529251.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar