onsdag 16 mars 2011

Bandidos-medlem dømt for 5 kilo amfetamin

I november i fjor ble 30-åringen dømt til seks års fengsel i Jæren tingrett for oppbevaring av 3,6 kilo amfetamin og salg av minst 2,6 kilo amfetamin, begge forhold begått over flere måneder i første halvår av 2009. Nærbømannen har de siste årene vært et sentralt medlem av Bandidos, som av politiet blir regnet for å være en internasjonal kriminell organisasjon.

Mannen mente seg uskyldig dømt og anket saken til Gulating lagmannsrett. Men heller ikke juryen i lagmannsretten trodde ham og fant ham dermed skyldig i grove narkotikaforbrytelser.

Lagmannsretten kom imidlertid til at mengden stoff 30-åringen hadde solgt, var 900 gram mindre enn tingretten. Han fikk dermed fire måneder mindre fengsel enn i tingretten. Lagmannsretten mente også at utbyttet av narkosalget var mindre, og inndro 200.000 kroner, mot 500.000 i tingretten.

«Det dreier seg om en betydelig mengde, og spredningsfaren er åpenbar. Tiltalte har hatt en sentral rolle ved oppbevaringen og videresalget av amfetaminet. Det er videre han som har stått for kontakten med innførselsleddet. Han har således bidratt vesentlig til at store mengder amfetamin var tilgjengelig i Stavanger-området i den aktuelle periode. Av det fremlagte «regnskapet» fremgår det videre at stoffet er distribuert til en rekke personer i distriktet. Tiltalte var medlem av motorsykkelklubben Bandidos. 

Han har selv ikke misbrukt amfetamin i denne perioden og hans befatning med amfetaminet har utelukkende vært profittmotivert. Allmennpreventive hensyn tilsier at det må reageres strengt mot forbrytelser av denne karakter,» skriver Gulating lagmannsrett i dommen.
30-åringen ble også i 2005 dømt for grov narkotikaforbrytelse. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar