tisdag 15 februari 2011

- Kommunen har også et ansvar - Dette er ikke "snille bamser" på motorsykkel

Tove-Lise Torve (Ap/justiskomiteen) støtter politiets arbeid for å hindre Hells Angels' forsøk på å rekruttere støtteklubber i vårt distrikt, men mener at også kommunen må hjelpe til.

Hells Angels (HA) er på jakt etter å rekruttere støtteklubber i vårt distrikt. I dagens utgave av Romsdals Budstikke kunne stasjonssjef Per Karstein Røv ved moldepolitiet fortelle at det nylig har vært kontakt mellom HA og MC-klubber i vårt område.

- Det vi vet er at det har vært kontakt og at det har vært møter mellom HA og klubber i vårt område. Fra politiets side er vi bekymret, for vi ønsker slett ikke etablering av støtteklubber til verken Hells Angels, Bandidos, Outlaws eller andre MC-klubber i den kategorien, sier stasjonssjef Røv til Romsdals Budstikke.

- Vi vet med sikkerhet at HA ønsker å rekruttere støtteklubber også i vårt område. Hvis klubbene som er på "ønskelista" svarer at det ikke er aktuelt, vil politiet være veldig godt fornøyd. Men vi slipper uansett ikke denne saka. Vi følger nøye med, fordi vi ikke ønsker denne typen etableringer i Romsdal, sier Røv.

Flere av klubbene i vårt distrikt benekter imidlertid kontakt med HA. Publisert: 15.02.2011 kl. 19:10
http://www.rbnett.no/lokal/molde/article309798.ece 

- De liker å fremstille seg som ”snille bamser”, men medlemmene av de kriminelle MC-miljøene er langt fra uskyldige. Det mener justiskomiteens Thor Lillehovde (Ap). Nå jobber Stortinget med en stortingsmelding om temaet.

I en fersk rapport fra Politidirektoratet om kriminelle MC-miljøer og klubber slås det fast at de såkalte 1%-klubbene (bl.a Hells Angels, Bandidos, Outlaws) gjør det de kan for å fremstå som ufarlige offentlig.

Samtidig er en svært høy prosentandel av de registrerte medlemmene er straffedømte. Publisert tirsdag 15. februar 2011
http://www.moss-avis.no/nyheter/dette-er-ikke-snille-bamser-pa-motorsykkel-1.6033141 


Hog Riders MC Stavanger, som er en støtteklubb til Hells Angels, har etablert seg i Verksgata i Stavanger sentrum. Huseier Kåre Nilsen bekreftet lørdag overfor Rogalands Avis at han leier ut til MC-klubben. 

Politiet opplyste at de ikke har noen kjent nåværende adresse på Hog Riders.
– Vi kjenner til at de har klubblokale i Verksgata, både gjennom mediene og andre kilder, sier Henry Ove Berg, stasjonssjef ved Stavanger politistasjon, til Rogalands Avis. 
http://www.rogalandsavis.no/nyheter/article5492082.ece 

Åpent brev til politiet og Brønnøy kommune
HELLS ANGELS-BESØK: - HAs medlemmer har over de siste 20 år vært på jevnlig besøk hos oss, og har som alle andre besøkende oppført seg som gode venner som har oppført seg eksemplarisk mot oss så vel som resten av lokalbefolkningen her, skriver Twin Heads MC-medlem Stein Eirik Bastesen

Vi ser med forundring på at politiet og Brønnøy kommune er meget bekymret over Twin Heads MC og klubbens omgang med HA. Publisert: 15.02.2011
http://www.banett.no/nyheter/article430753.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar