tisdag 22 februari 2011

Kartellen - i tre delar (från 2009) radio dok

Kartellen är en musikgrupp som gör så kallad gangsterrap. En del av medlemmarna är tungt kriminella personer, som dömts för några av Sveriges mest uppmärksammade värdetransportrån. De är också dömda för vapenbrott och anstiftan till mord.
Katarina Gunnarsson har träffat musikgruppen, deras unga fans, Lena, vars 19-årige son blev vän med några i musikgruppen och söderortspolisen Niklas som jobbar med grov kriminalitet.
Bandet är förebilder för många unga i förorterna. På mindre än ett år har deras hemsida haft nästan 1 miljon besökare. Vår reporter Katarina Gunnarsson har träffat musikgruppen Kartellen och deras unga fans. Kartellen 2009-04-01 Kartellen (12:24)

Kartellen är en musikgrupp som gör så kallad gansterrapp. Medlemmarna är tungt kriminella personer, som dömts för några av Sveriges mest uppmärksammade värdetransportrån. Dom är också dömda för vapenbrott och anstiftan till mord. Bandet är förebilder för många unga i förorterna. På mindre än ett år har deras hemsida haft nästan 1 miljon besökare. Vår reporter Katarina Gunnarsson har träffat musikgruppen Kartellen och deras unga fans.
  

Vi ska fortsätta vår serie om musikgruppen Kartellen, en grupp som består av en del kriminella personer, som har dömts för bland annat värdetransportrån. Deras musik handlar om segreration och klassklyftor men de glorifierar också ett kriminellt liv och är mycket populär bland ungdomar.
Möt Lena, vars 19-årige son blev vän med några i musikgruppen Kartellen. Hon såg hur sonen drogs in i en kriminell identitet och det slutade med att hon anmälde sin egen son för polisen.

Kartellen 2009-04-02 Kartellen - del två (10:18)
Vi ska fortsätta vår serie om musikgruppen Kartellen, en grupp som består av kriminella personer, som har dömts för bland annat värdetransportrån. Deras musik glorifierar ett kriminellt liv och är mycket populär bland ungdomar. Idag får vi möta Lena, vars 19-årige son gick med i musikgruppen Kartellen. Hon såg hur sonen drogs in i en kriminell identitet och det slutade med att hon anmälde sin egen son för polisen. Reportage av Katarina Gunnarsson. / Studio Ett, 2009-04-02
 
 
Under veckan har vi sänt två reportage om gangsterrap-gruppen Kartellen. Hör det tredje reportaget i serien som handlar om ett torg i Stockholms förorten Bagarmossen. Killarna på glid har Kartellen som idoler. Men Fastighetsägarnen Stockholmshem har bestämt sig för att satsa 20 miljoner på att rädda killarna undan en kriminell bana.
Vår reporter Katarina Gunnarsson, åkte till torget där en kamp pågår.

Kartellen 2009-04-03 Kartellen - del tre (12:01)
Under veckan har vi sänt två reportage om gangster rapp gruppen Kartellen. Idag sänder vi det tredje reportaget i serien som handlar om ett torg i Stockholms förorten Bagarmossen. Killarna på glid har kartellen som idoler. Men Fastighetsägarnen Stockholmshem har bestämt sig för att satsa 20 miljoner på att rädda killarna undan en kriminell bana.Vår reporter Katarina Gunnarsson, åkte till torget där en kamp pågår. / Studio Ett, 2009-04-03

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar