måndag 18 april 2016

Jättetillslag mot tysk megabordell

Över 900 poliser och tjänstemän från tyska skatteverket och tullen genomförde en räd mot Berlins största bordell. Sex personer greps i tillslaget mot bordellen som anklagas för att ha kopplingar till mc-gänget Hells Angels.

Två av cheferna för den så kallade bastuklubben Artemis greps liksom fyra "madamer". Under tillslaget träffade man på 117 prostituerade och över 100 kunder, uppgav poliser och åklagare på torsdagen.

Prostitution är lagligt i Tyskland liksom köp av sexuella tjänster. Men enligt polisen utgör den fyra våningar stora bordellen i Berlin en fasad för "brutal och olaglig prostitution" som allvarligt exploaterar beroende och utsatta kvinnor.

De sex som hamnade i arresten anklagas för skattebedrägeri och för att inte ha betalat sociala avgifter, enligt polisen som också utreder om det kan ha förekommit människohandel på klubben. De flesta av de prostituerade som arbetar där är från Ryssland, Östeuropa och arabländer.

Hells Angels har enligt uppgifter försett bordellen med kvinnor i utbyte mot förmåner som fri entré, uppger statsåklagaren Sjors Kampstra.

Polisen genomförde räden efter att en prostituerad försett dem med information sedan hon flytt från sin ex-partner, en medlem i Hells Angels som anklagas för att ha behandlat henne illa.

— Utredarna fokuserar på skattebedrägerierna precis som "de gjorde med Al Capone", säger Berlins chefsåklagare Andreas Behm med syftning på åtalet som fällde den beryktade maffiabossen i USA på 1920-talet.
http://www.sydsvenskan.se/varlden/jattetillslag-mot-tysk-megabordell/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar