onsdag 10 april 2013

Så styr Firman Boys i klubben AIK enligt Uppdrag-granskning

Slåss för firman - och Hells Angels

Flera av medlemmarna i Firman boys kan knytas till den tunga organiserade brottsligheten. Bland annat har en person med kopplingar till Hells Angels försökt påverka en AIK-spelare i en kontraktsförhandling.

Fyra män ur AIK:s våldsamma supporterfraktion, Firman boys, bestämde träff med en av AIK:s spelare för påverka honom i ”rätt” riktning under pågående kontraktsförhandlingar. En av personerna som deltog i mötet var medlem i Red and White Crew – som lyder direkt under Hells Angels.

Det finns flera exempel på att medlemmar från de olika organisationerna är villiga att slåss i både Firmans och Hells Angels namn.

Vid en attack på mot en krog på söder i Stockholm i juli 2011 slogs män från både Firman boys och Hells Angels mot Hammarbys firma, KGB.

I september samma år attackerade Hells Angels-knutna, Red and White Crew,
mc-gänget Outlaws på en krog på Södermalm. Flera män från Firman Boys åtalades för attacken.
http://www.svt.se/ug/hells-angels-med-nar-aik-spelare-skulle-overtygas

SVT:s Uppdrag Granskning ger i kväll (Onsdag 10 April ) en bild av det våldsamma supporternätverket ”Firman Boys” som uppges ha infiltrerat AIK:s styrelser. Uppdrag Granskning bygger delvis reportaget på uppgifter från en hemsida, sverigescenen.se, som är knuten till ”Firman Boys”:
”Vi har fått tillgång till huliganernas hemliga kommunikation där de avslöjar resan från våldet på gatan till makten i styrelserummen”, berättas i programmet vars historia tar sin början 2009.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/aik/article16571842.ab 


Firman Boys är en utbrytargrupp som inte ska förväxlas med Black Army. Uppdrag granskning visar hur flera medlemmar i Firman kan knytas till den tunga organiserade brottsligheten i Red and White Crew och Hells Angels. Programmet beskriver våld, hot och Facebook-bilder med tunga vapen. Sådant som polisen har att bevaka.

Men AIK har också ett ansvar eftersom man valt att öppna dörrarna för Firman Boys. AIK tror på dialog med supportrarna och självklart ska man prata med de ungdomar som är på väg utför. Men det innebär inte att AIK ska stå undfallande inför Firmans hårda kärna.
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article16577182.ab 

Uppdrag Granskning är ute och cyklar, enligt AIK.
I en video med sportchefen Björn Wesström och ordförande Johan Segui tillbakavisas uppgifterna om att styrelserna kontrolleras av "Firman Boys".
– Att kunna infiltrera en klubb som AIK är omöjligt, säger Johan Segui.

AIK och ordföranden Johan Segui dementerar kraftigt uppgifterna i kvällens program "Hotet inifrån" som Uppdrag Granskning har gjort.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/article16575053.ab 

se-program 


http://www.svt.se/ug/se-program

1 kommentar:

  1. Tycker Johan Segui svarade bra och rakt, i övrigt inte mycket nytt under solen

    SvaraRadera