torsdag 1 mars 2012

Åtta kvar i häkte efter rättegång

Åtta av de tolv åtalade för en grov misshandel på Södermalm i Stockholm blev kvar i häkte när rättegången mot dem avslutades igår. Fyra försattes på fri fot efter rättegången. Enligt åklagaren är de misstänkta med i en supportergrupp till det mc-gänget Hells Angels. Och att de åtalade blir kvar i häkte tyder på att det blir fällande domar.

Det var i början av september 2011 som de tolv åtalade samlades utanför en restaurang på Södermalm i Stockholm. Samtliga åtalade har enligt åklagaren anknytning till Red and White Crew, som är en supportergrupp till det kriminella mc-gänget Hells Angels.

De tolv männen var enligt åtalet beväpnade med tillhyggen och vapen och de ska sedan tillsammans ha gått till attack mot tre personer inne på restaurangen. De tre har enligt uppgift koppling Outlaws, ett rivaliserande mc-gäng till Hells Angels.

Männen ska ha kastat bord och stolar, sprutat med tårgasspray och enligt åtalet utdelade de slag, sparkar och knivhugg mot de tre från Outlaws. En av de misshandlade fick livshotande skador, men överlevde.

Dagen efter misshandeln greps två av de åtalade. Fler greps sedan i olika omgångar under hösten och i januari stod det klart att tolv personer skulle åtalas för misshandeln. Enligt åklagaren har männen visat särskild hänsynslöshet och råhet och att misshandeln är ett led av en brottslighet i organiserad form ska ses som en försvårande omständighet.

Rättegången har pågått under 12 dagar i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. Dom meddelas den 8 mars.
Uppdaterat: fredag 24 februari kl 14:06 (publicerades fredag 24 februari kl 11:16)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4982830

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar