tisdag 29 juni 2010

Myte nr. 3: De kriminelle indvandrere

Tidligere justitsminister Brian Mikkelsen sagde i fjor, at bandernes kriminalitet er importeret fra Mellemøsten. Brian Mikkelsen har næppe rejst i Mellemøsten, for så ville han vide, at berigelseskriminalitet stort set ikke eksisterer i regionen.

Når unge mænd med indvandrerbaggrund bliver involveret i kriminalitet, så er det ofte af samme grunde som unge mænd med etnisk danske forældre. Manglende sociale ressourcer og en fremmedgørelse over for samfundet og uddannelsessystemet.
Netop dét kendetegner de unge mænd, der havner i kriminalitet, hvad enten de hedder Hans eller Hassan, kommer fra Indre Nørrebro eller Randers. At der så findes en etnisk dimension i den aktuelle bandekrig er et yderligere problem, men det er her igen vigtigt at huske på, at denne dimension er konstrueret – og altså ikke givet på forhånd.

Den etniske dimension spiller især ind i forhold til rockerne og bandernes rekruttering, hvor de ledende figurer profiterer af politikere og mediers retorik om ’os og dem’.

Jo mere politikerne blæser til kamp mod islam og minoritetsgrupper, jo flere unge ser det som helt legitimt at gå ind i grupper som AK81 og Viking Defence League, Hells Angels’ nystartede støttegruppe, hvis navn ligger tæt op ad navnet på den engelske højreekstreme gruppe English Defence League.

Jo mere medierne understreger, at indvandrere er kriminelle, og jo mere politiet behandler dem som sådan, des flere unge med indvandrerbaggrund bliver det.
http://politiken.dk/debat/kroniker/article1005642.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar