tisdag 30 mars 2010

Knark ett måste för en lyckad festkväll

London. I fjol lade den brittiska regeringen nästan 17 miljarder kronor på att bekämpa knarket. Samtidigt ökade kokainmissbruket med 25 procent bland unga. Jenny är en av dem som inte kan tänka sig ett liv utan droger.”Det går inte att ha en bra utekväll utan droger”, säger Jenny. Kläder och skor ligger utspridda på golvet i hennes hem i norra London. Tomma tekoppar står uppradade bredvid sängen.

Jenny har just kommit hem från jobbet på en arkitektbyrå. Hon skakar av sig sin kavaj och kjol och drar på sig en färgglad klänning med kaninmönster. På sminkbordet har hon ett litet skrin med marijuana och andra droger.

Hon röker en joint medan hon sminkar sig. Jennys drogbruk eskalerade i tonåren efter att en bekant bjudit henne på LSD. Hon visste inte hur stark en tripp kunde vara och tyckte inte andra droger kändes så farliga efteråt.

Som 25-åring flyttade hon till London och började arbeta hårt långa dagar och festa intensivt på helgerna. Fem år senare fortsätter hon hålla samma takt.

En kille med ett påklistrat leende hoppar runt på dansgolvet. Hans underkäke rör sig hela tiden, det ser ut som om han tuggade på ett osynligt tuggummi. Den stimulerande drogen MDMA hör till de mer populära i London.

http://sydsvenskan.se/varlden/article642130/Knark-ett-maste-for-en-lyckad-festkvall.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar