torsdag 31 december 2009

- GOTT NYTT ALLA BIKERS - VI SES


Och ses vi inte på festen ses vi på

6 kommentarer:

 1. Kunde inte låta bli att undanhålla er detta fantastiska epos. I fall att någon skulle tveka om hur en Biker ser ut och agerar.
  Små och runda med en bunt papper i handen?

  Jag får dela upp det på två inlägg eftersom det var för långt. Men det är läsvärt.


  Bilhandlaren Roland Larsson fick vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen besök i sin bostad i Östra Ormsta av två så kallade gorillor.
  – Jag ringde polisen direkt, säger Roland Larsson som vägrade släppa in männen. Polisen var här med fyra bilar, blåljus och tjutande sirener på bara tio minuter.

  Roland Larsson hyr en bostad vid Lingonvägen i Vallentuna. Det senaste halvåret har han drivit ett antal företag i lokaler vid Fabriksvägen, bland annat USA parts AB och MDA Classic Cars KB som specialiserat sig på reservdelsförsäljning respektive import av äldre amerikanska bilar från USA. Kundkretsen återfinns i första hand bland samlare och entusiaster.
  Roland Larsson och dåvarande hustrun Annika Björklund drev fram till i våras ett bolag i Hallsberg med samma upplägg. MDA Classic Cars AB. Roland Larsson försatte bolaget i konkurs vilket resulterade i ett stort antal anmälningar med efterföljande utredning hos polisen i Örebro. Orsaken var att ett 30-tal kunder därmed förlorade sina förskottsbetalningar, på upp till 495 000 kronor per person, för bilar som Roland Larsson lovat importera för deras räkning.
  Ett 30-tal personer är genom konkursen snuvade på såväl bilar som pengar vilket förklarar den ilska som riktas mot Roland Larsson. Särskilt som kunderna heller inte kommer att få så mycket som en krona ur konkursboet. För de allra flesta rörde det sig om alla deras besparingar. Annika Björklund, som formellt stod för företaget, har för sin del en konkurs att reda ut med nio miljoner i skuld. Roland Larsson har lämnat det gamla och startat om på nytt. – Kunderna har fordringar på ett företag som gått i konkurs, konstaterar han. Inte på mig.

  Jänkare utlösande faktorn?
  Ett rykte om att Roland Larsson och hans nya bolag de senaste dagarna fått en bil levererad från USA kan ha varit den utlösande faktorn till det som nu har hänt. Det tror han åtminstone själv. Någon ville möjligen tvinga till sig en bil i stället för den han eller hon inte tidigare fått.
  - Jag såg genom fönstret de båda männen närma sig ytterdörren, säger Roland Larsson. Båda männen är i 40-års åldern.
  - Den ene såg ut som en typisk MC-kille och den andre som en jugoslav. MC-killen var liten och rund och höll en bunt papper i handen. Jugoslaven var stor och bred som ett höghus. Han fick böja sig ner för att kunna se in genom fönstret i dörren. Det är ingen tvekan om att det rörde sig om torpeder.
  Roland Larsson berättar att männen bankade på dörren och uppmanade honom att öppna. De skulle titta på en bil, sa de.
  - Ni får vänta. Jag pratar i telefonen, sa jag som ju redan talade med polisen. Jag blev misshandlad för några år sedan och har sedan dess tillgång till ett specialnummer om något skulle hända. Det är bara att lägga på, sa männen utanför. De frös.

  Inga snälla gossar
  Roland Larsson menar att det inte är någon tvekan om att det var frågan om en indrivning. När han inte öppnade frivilligt började männen helt enkelt slå in dörren.
  - I samma stund svängde fyra polisbilar med 11 poliser upp på Lingonvägen med blåljus och tjutande sirener, säger Roland Larsson som genom köksfönstret såg hur männen brottades ner i snön. De greps och fördes till polisstationen i Täby för förhör. En stund senare bogserades deras bil bort av polisen.
  - De sökte igenom hela tomten och till och med hustaket, säger Roland Larsson. Det fanns en risk, sa de, att männen hade kastat upp vapen där. Jag frågade om de var beväpnade men fick inget svar. Därför utgår jag från att de var det. Polisen sa att det inte rörde sig om några snälla pojkar. Det var gossar med digra våldsbrottsregister.

  SvaraRadera
 2. Här kommer del två.


  "Anstiftaren grips i bostaden"
  Roland Larsson tror sig veta vem av hans gamla kunder som har lejt de båda torpederna. Han tror också att namnet kommer att avslöjas i den pappersbunt som MC-mannen bar och som polisen tog hand om.
  - Tanken var säkert att jag skulle skriva under en överlåtelsehandling, säger Roland Larsson. Det finns därför gott hopp om att anstiftaren till brottet snart ska vara avslöjad och gripen. Honom hämtar de i bostaden. Han sover inte hemma i natt.
  Vakthavande stationsbefäl vid Täbypolisen, Magnus Berntsen, vill inte uttala sig.
  - Vi har varit på adressen, säger han. Så mycket kan jag säga. Utredning pågår. Mer kan jag inte avslöja just nu.
  Roland Larssons advokat Bertil Fahlström är sedan flera timmar inkopplad på fallet för att tillvarata Larssons intressen och se till att utredningen får fortsatt prioritet.
  - Kriminaljouren från Täbypolisen är på väg hit för kompletterande målsägarförhör, säger Roland Larsson. Jag kommer att utrustas med såväl skyddstelefon som bevakning.

  SvaraRadera
 3. Jag är en av många som blivit blåsta av Roland Larsson. Skulle kännas mycket bra om han fick síg en rejäl omgång.Skandal att han skyddas av polisen. Ett skott i vardera knässkålen vore vore inte mer än rätt

  SvaraRadera
 4. Otroligt att skatte medel används för att skydda någon som har blåst så många så länge! Enligt uppgift bor Roland Larsson på Husby Gård och har fortsatt att svindla friskt. Han har dessutom en relation med Polisen i Vallentuna som kankse bör undersökas vidare . . .Finns en närpolischef som har samma efternamn . . .kanske en länk finns här . . .
  Senaste nytt gällande denna bilskojare är att han säger sig ha köpt hästar - men sanningen är nog att han använder sig av sina bilskojar tekniker . Dvs han luras till det blir för hett . . .sedan sticker han och går under jorden ett slag . . .om inte hans anmodade relationer hos Polisen ger honom beskydd . . .

  SvaraRadera
 5. Han är på gång med en så kallad juristfirma i Stockholm nu enligt ryktet. Kallar sig numera Roland Larsson.

  SvaraRadera
 6. VARNING!! Jag har i drygt ett halvår bott granne med Roland Larsson på Mellangården, Husby i Markim. Han har lyckats lura även mig på en lägenhetsaffär, men som tur var så anade jag att jag var på väg att bli grundlurad så jag återkallade hans fullmakt. Gissa om han blev förbannad, hotade med att ge mig skyhög faktura och försätta mig i personlig konkurs om jag inte betalade inom 10 dagar. Men jag och de två som skulle köpa min lägenhet har polisanmält honom. Och vi har inte sparat på krutet... Han har flytt fältet, tagit sina klläder och sin dator och gått upp i rök. Han äger numera en firma som heter Juristfirman Ventum KB. Akta er!! Han utger sig för att vara utbildad jurist men är det absolut inte!!!

  SvaraRadera