måndag 22 september 2014

Den skjutne mannen knyts enligt flera uppgiftslämnare till det internationella mc-gänget Rock machine som etablerades i Sydsverige 2012.

Mannen som sköts ned vid skottdramat i Klippan på lördagskvällen kopplas till ett kriminellt mc-gäng.
En person är anhållen för medhjälp till mordförsök men nu jagas skytten - och i jakten granskas 40-åringens möjliga fiender.
- Vi har en stor styrka i gång, säger kommissarie Caroline Aspinge som leder spaningarna.

Lokalen där mannen sköts ned är den gamla pipfabriken på orten, där sprängde polisen i vintras en knarkliga som drev en omfattande odling av cannabis.

Efter att ligan sprängts hyrdes lokalerna senare ut till just Rock machine, uppgiften bekräftas för Kvällsposten av Helsingborgspolisens Nils-Erik Svensson.

Vad som ligger bakom lördagskvällens skottdrama är oklart. Offret har kort kunnat höras på lasarettet och lämnat sin version av händelserna.

Under lördagskvällen och natten mot söndag jagade ett stort polisuppbåd den misstänkte skytten. Insatsen ledde till att tre personer hämtades in till förhör, två av dem släpptes senare men en av dem anhålls av jouråklagare som misstänkt för medhjälp till mordförsök.

I spaningsarbetet ingår bland annat att granska den skjutne mannens bakgrund och kontrollera om det finns någon som vill se honom död. Den informationen vägs mot hans egna uppgifter från sjukhussängen om vad som hände vid pipfabriken.

Utredningen omfattas av stor sekretess och polisen vill inte avslöja några detaljer kring vad som hittills har kommit fram.

- Vi har jobbat på intensivt och hållit en hel del förhör och vi följer upp de uppgifter som har framkommit, säger Caroline Aspinge.
http://www.expressen.se/kvallsposten/nedskjuten-lankas-till-kriminella-mc-ganget/ 


En man i 40-årsåldern hittades skottskadad i Hyllstofta utanför Klippan under lördagskvällen.
En man har anhållits misstänkt för medhjälp till mordförsök alternativt medhjälp till dråpförsök.
Den skjutne mannen hittades utanför en lokal som enligt polisen hyrs av den internationella mc-klubben Rock Machine.
http://www.expressen.se/kvallsposten/en-anhallen-misstankt-for-medhjalp-i-klippan/


En man i 40-årsåldern har anhållits efter lördagskvällens skottdrama i Hyllstofta. Mannen är misstänkt för medhjälp till mordförsök alternativt medhjälp till dråpförsök.
Polisen har arbetat i ärendet hela natten, och totalt har tre personer hämtats in till förhör. Två av dem har släppts och är inte misstänkta för något brott. Den tredje personen misstänks alltså för medhjälp, men huruvida någon huvudmisstänkt till skjutningen pekats ut är oklart.
– Vi har ingen vidare information kring någon huvudmisstänkt, säger Kim Hild, pressinformatör vid Skånepolisen, till TT.
http://hd.se/skane/2014/09/20/skottlossning-i-hyllstofta/ 


http://rmmcsweden.se/ 

Rock Machine MC
https://www.flashback.org/t1449581

Klippan (Hyllstofta) 20/9: Man känd i mc-kretsar skjuten
https://www.flashback.org/t2448264

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar