lördag 5 juli 2014

Frias för skotten mot Bandidos

Mycket talar för att den 22-årige mannen från Landskrona var med vid skottlossningen mot Bandidos, men det saknas konkreta bevis.

Tre år efter skotten mot Bandidos frias nu en av de misstänkta. Den andre misstänkte är häktad i sin frånvaro och befinner sig utomlands och utom räckhåll för svenska myndigheter.
Det var mycket som talade för att 22-åringen verkligen var inblandad och han satt häktad i flera månader för mordförsök, men när Helsingborgs tingsrätt fällde sitt avgörande räckte inte indicierna till en fällande dom.

Tingsrätten håller med åklagaren om att den som sköt de 15 skotten mot människorna utanför Bandidos klubbhus satt på det tvåhjuliga fordon som efter skotten körde söderut på Planteringsvägen.
Tingsrätten konstaterar också att den Merecedes som lämnade Bandidos direkt därpå tog upp jakten på skytten. Vittnen längs vägen styrker detta.

Tingsrätten konstaterar dessutom att det är bevisat att Mercedesen körde på motorcykeln en bit bort.
Det är alltså klart att Mercedesen som tog upp jakten på skytten mejade ner den motorcykel som skytten satt på. En bit från den platsen hittades vapnet och man hittade även blod på marken.
Blodet kom från den 29-årige man som är häktad i sin frånvaro. Han har också medgett att han satt på motorcykeln när den blev nermejad men förnekar att han varit med vid skjutningen mot Bandidos.
När polisen kom till den kraschade motorcykeln började man spåra med hund och det visade sig att det fanns två spår därifrån, som ledde åt olika håll. Vilket tyder på att det fanns två personer på motorcykeln.

29-åringen har erkänt att han var den ena.
Senare på natten hittas den nu friade 22-åringen i en lägenhet i närheten av den kraschade motorcykeln. En polishund hade också fått upp ett spår som ledde i den rikting där 22-åringen befann sig.

När polisen träffar på 22-åringen är han svårt skadad, framför allt på vänster sida av kroppen. Han har rejäla sårskador och skrapmärken och rättsläkare säger att det är skador som är typiska för om man hasat på ojämn yta.

Alltså skador som kan uppstå om man faller av en motorcykel i fart. Motorcykeln visar sig också vara mest skadad på vänster sida.

22-åringen som nekar till alla anklagelser vill dock inte säga hur han skadats.
Åklagaren hävdar att det var 22-åringen och 29-åringen som satt på motorcykeln, men det som skapar osäkerhet är vittnesmål som säger att det bara fanns en person på motorcykeln i samband med skottlossningen.
Det finns heller inga tekniska bevis som binder 22-åringen till pistolen eller till motorcykeln och därför frias han.
http://hd.se/skane/2014/07/04/frias-for-skotten-mot-bandidos/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar