onsdag 9 juli 2014

Tingsrättens beslut tyder på att åklagarens bevisning var för svag. Två män som suttit häktade försattes på fri fot efter rättegången.

I fredags hölls sista rättegångsdagen för två män som åtalas för utpressning. Tingsrätten beslutade att männen skulle släppas i väntan på dom, vilket talar för en friande dom.
– Ja, det kan man tolka det som. Det här är ett brott av sådan karaktär att de borde ha förblivit häktade om man väntat en fällande dom, säger åklagare Viktoria Karlsson.

De två männen, en 26-åring från Vänersborg och en 26-åring från Mellerud, har suttit häktade sedan i maj. Förra veckan hölls rättegången, där de anklagades för att ha försökt utpressa en rullstolsburen man i Mellerud i våras. Enligt åtalet skulle de ha hällt bensin på mannen och hotat att tända på. Åklagaren menar att männen tillhör en undergrupp till MC-klubben Bandidos, och att det kan ha påverkat rättegången.

– Det finns ett vittne som skulle höras men som inte dök upp. Det är ett problem i de här sammanhangen. Det är tråkigt att det ska behöva hända i vårt samhälle, säger Viktoria Karlsson.
Den anklagade vänersborgarens advokat, Joakim Benling, vill inte dra några slutsatser utifrån att hans klient försattes på fri fot efter rättegången.
http://ttela.se/nyheter/mellerud/1.3288786-atalade-for-utpressning-slapptes-fria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar