söndag 6 februari 2011

Kristianstad. En 37-åring, som polisen knyter till ledningen av Bandidos prospect chapter i Kristianstad, misstänks för narkotikabrott och rattfylleri.

Mannen står redan under åtal för djurplågeri. Den rättegången har ställts in tre gånger. 37-åringen är nu kallad för fjärde gången och åtalad för fler brott.

37-åringen ska förra våren ha varit påverkad när han körde motorcykel i Boråstrakten. Analysen av det prov, som togs på mannen efter att han stoppats av polis, visade att 37-åringen kört med både kokain och amfetamin i blodet. Han hade dessutom 0,65 promille alkohol i blodet.

Misstankarna om djurplågeri är från 2007. Mannen hyrde en gård i Tomelilla kommun, som han lämnade. Kvar på gården fanns en sugga, en galt, fyra nötkreatur och två katter. Publicerad 1 februari 2011
http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1372546/Anhangare-kallas-till-ratten.html


Här lämnades djuren att svälta ihjäl

Djurägaren låste dörren och gick. Kvar i stallet fanns hans djur utan varken mat eller vatten. När de hittades flera månader senare hade alla svultit ihjäl. Nu åtalas han för djurplågeri. 

Nekar till djurplågeri

Den nu 36-årige djurägaren, som hyrt in sig på gården sedan början av 2007, syntes vid det aktuella tillfället inte till.

Ägaren av gården uppger i ett förhör att han inte har varit i kontakt med djurägaren sedan september samma år.

Djurägaren nekar till anklagelserna om djurplågeri. 

- Jag sålde djuren innan jag flyttade från gården i augusti 2007, säger djurägaren i ett förhör.
Han medger dock att djuren inte hade blivit hämtade när han flyttade och att han inte kände till hur och när djuren skulle hämtas.
Publicerat 12 dec 2009
Tomelilla, Kristianstad.
Den 37-åring som under hösten 2007 är misstänkt för att ha lämnat sina djur att svälta ihjäl på en gård i norra delen av Tomelilla kommun är nu också misstänkt för narkotikabrott och rattfylleri.

Det är fortfarande oklart vad som ligger bakom det misstänkta djurplågeri som uppdagades i somras på en gård i norra Tomelilla. Publicerad 18 september 2008

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar