tisdag 19 oktober 2010

2,1 miljoner kronor från kommunkassan för att stoppa Bandidosetablering

I dag köpte Leksands kommun Flottarnäsudden mellan Hjulbäck och Vaverön.
Därmed har man satt stopp för den medlem i motorcykelklubben Bandidos som tidigare lagt bud på anläggningen.


Den tredje september i år kunde tidningen avslöja att en medlem i MC-klubben Bandidos ville köpa äventyrsanläggningen Flottarnäsudden.

Säljarfamiljen hade vid flera tillfällen varit i kontakt med olika personer inom kommunen för att slippa sälja till MC-medlemmen, men tyckte inte att de fick något riktigt gehör från politiker och tjänstemän.
Efter många turer har Leksands kommun och familjen nu kommit överens och i går undertecknades köpeavtalet.

- Det är alltid svårt att bedöma risker av detta slag, men den negativa effekten av en eventuell MC-etablering motiverar köpet, säger kommunalrådet Ulrika Liljeberg (C).

Vad händer nästa gång Bandidos eller någon annan MC-klubb med tvivelaktigt rykte lägger ett bud på en fastighet i Leksand?
 
- Det får vi se då. Varje affär är unik och i de flesta fall finns inte de kontakter som funnits i den här affären.
http://www.dt.se/nyheter/leksand/article777581.ece 

Ett urval kommentarer

Skattepengar: En nationell angelägenhet
På polisens hemsida står att läsa: “Under 2008 fick Polisen i uppdrag av regeringen att göra en nationell kraftsamling mot den grova organiserade brottsligheten.”

Med den “nationella kraftsamlingen” antar jag att man menar att det är allas gemensamma ansvar att motverka den grovt organiserade brottsligheten. Gemene kommun ska väl således inte själv tvingas köpa upp anläggningar för att hindra div. olika kriminella nätverk att etablera sig?

Det kan ju inte vara tänkt att det ska gå till så här? Man har mycket att jobba med men över lag så tror jag de flesta tycker att det är skönt att inte någon med anknytning till Bandidos äger en anläggning i kommunen!

En till

Ännu en byggnad som komunen låter förfalla.
Jaha, då ska Leksand få se en till byggnad stå & förfalla. Dom vet inte vad dom ska använda byggnaden till och de lär väll inte finnas nån som har råd att hyra byggnaden eftersom köpet blev dyrt. Om Bandidos fått ta lokalen hade den i alla fall använts...

En till
Bandidos är väl inte precis en organisation som ger sig på vem som helst på ren djävulskap, de har oftast om inte alltid anledning att bråka med den de bråkar med. Folk och deras paranoida idéer är helt klockren underhållning. Vad är ni så rädda för?

En till

där ser man
om jag har en fastighet å säger att bandidos eller ha lagt ett bud på 10 miljoner undrar om kommunen köper den för 10,5 när den egentligen är värd halv miljon!!!! ingen dum ide tål att tänkas på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar