söndag 15 augusti 2010

Även i kampen mot kriminalitet är jobben avgörande, menar Beatrice Ask. För de skapar just trygghet och minskar risken för att unga människor hamnar i organiserad brottslighet.

Beatrice Ask passar på att berömma alliansens kamp mot den organiserade brottsligheten, där flera olika myndigheter har involverats i arbetet, bland annat Försäkringskassan.

– Många har klagat på Försäkringskassan, men jag är nöjd med dem. De sätter krokben för bidragsfuskare och hittar många som blivit lite knackiga efter att ha åkt för mycket motorcykel.

När UNT pratar med Ask betonar hon återigen vikten av att polisen inte är ensam i arbetet med att bekämpa kriminella organisationer, utan att det kräver ett samarbete mellan många olika myndigheter. Hon berättar att alliansen bland annat gjort det lättare att förverka egendom och pengar för att försvåra för de gäng som ger sig in i olika branscher.

MC-gänget Bandidos etablerade sig nyligen i Uppsala. Och gängkriminaliteten ökar. Är inte det ett misslyckande?
– Det är inte så enkelt som att nu är det över, eller inte över. Jag tror att folk blir bekymrade, men är nöjda med att vi satsar på fler poliser och möjliggör att olika myndigheter kan samarbeta för att komma åt de här personerna, säger hon.
http://www.unt.se/uppsala/trygghet-och-jobb-i-fokus-1014858.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar