lördag 28 augusti 2010

Fängelse för två HA-medlemmar - men en av dem har redan avtjänat sitt straff

Två medlemmar i Hells Angels, en 28-åring som utpekats som president i klubben och en 31-åring, döms till fängelse av Eskilstuna tingsrätt. Det meddelades i en dom i dag.

28-åringen döms till fängelse i ett år för försök till grov utpressning, medan 31-åringen döms till en månads fängelse för medhjälp till samma brott.

Det var den 16 juli i år som Hells Angels-presidenten hämtade med en man till Hells Angels klubblokaler i Eskilstuna. Mannen hade tidigare bett om hjälp med beskydd av klubben och nu skulle saken diskuteras. Men i stället för prat blev det misshandel och hot berättade mannen under rättegången.

28-åringen slog honom blodig och hotade att köra upp en lödkolv i hans bak och man rullade ut plast på golvet för att skydda det mot mannens blod. Samtidigt letade man efter olika sätt att sälja hans bil och båt för att få loss 300 000 kronor som ansågs vara hans skuld till klubben.

Hells Angels-medlemmarna nekade under rättegången till alla anklagelser och menade att man bara hade pratat och därefter skjutsat hem mannen.
http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.789661-fangelse-for-tva-ha-medlemmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar