tisdag 31 augusti 2010

Egen åklagare till varje lokalt poliskontor

– Åklagarna har för dålig kunskap om gängbildningar och lokala förhållanden. Därför bör varje poliskontor ha en egen åklagare knuten till sig. Genom de lokala poliskontoren har polisen fått lokalkännedom som kan användas i större utredningar. Åklagarsidan tycks inte ha hängt med och risken är stor att förundersökningar läggs ner för tidigt, säger Erik Slottner (KD), ledamot i polisstyrelsen i Stockholms län.

Kriminella gäng sprider skräck och oro i Stockholm. Nyrekryteringen består ofta av väldigt unga. Att komma åt ledarna och organisatörerna är avgörande för att nå framgång. De lokala poliskontoren har varit en stor framgång men deras verksamhet måste utvecklas och fördjupas.

– Många småbrott som utförs av yngre gängmedlemmar avskrivs av åklagare samtidigt som hjärnorna bakom, gängledarna, går fria eftersom ingen ordentlig förundersökning inleds. Flera poliser som jag träffat upplever en frustration över att sitta med information men inte komma vidare på grund av att åklagarna inte har tillräcklig kunskap att sätta sig in i den lokala problematiken, säger Erik Slottner (KD).
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kristdemokraterna_i_stadshuset/pressrelease/view/egen-aaklagare-till-varje-lokalt-poliskontor-461292

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar