torsdag 26 augusti 2010

Kripos om MC-kriminelle: - De må stoppes

(VG Nett) Kripos mener samfunnet må hjelpe politiet i kampen mot MC-kriminelle - før det er for sent.

Det norske kriminalpolitiet er stadig bekymret for at det kan skje alvorlige, straffbare handlinger i kriminelle, norske MC-miljøer. Samtidig som klubbene etablerer stadig nye avdelinger, er Kripos opptatt av at samfunnet lever med en riktig virkelighetsoppfatning.

- Historien viser tilfeller av at rullgardinen ikke går opp før det er for sent. Disse miljøene flyter på fryktimaget sitt. Det bevises gang på gang at de ikke har respekt for liv og helse, sier politiinspektør Atle Roll-Matthiesen i Kripos.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10035412

2 kommentarer:

  1. Politi driver bevist med misinformasjon til politiker og media.

    Tidligere sitat fra justisminister.

    “En av Hells Angels` advokater i Norge, Knut Storberget, mener at det er …politiet …som har mye av skylden for urolighetene mellom disse to
    klubbene. Politiet bruker dem som et middel for å få tildelt mer arbeid
    og dermed mer bevillinger. Her er de flinke til å bruke
    etterforskningsmetoder og media til sin fordel (etter amerikansk
    modell), for å skape en ”samfunnsfiende”. De er også flinke til å fyre
    opp under konflikten slik at klubbene ryker i tottene på hverandre.
    Dette er det samme som om brannvesenet skulle ha dratt rundt å startet branner, bare for å holde seg beskjeftiget med arbeid ”

    “Kyrre Eggen (født 1968) er en norsk advokat med møterett for Høyesterett med særlig spesialisering innen ytringsfrihet. Han er partner i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech og ble dr. juris fra Universitetet i Oslo i 2004. Eggen har ført saker for Den europeiske menneskerettsdomstol i Strasbourg. ” er blitt hyret inn som talsmann for MC klubber, i først omgang ifb MC vest nekt i Haugesund.

    Kyrre Eggen er høyesterettsadvokat, med doktorgrad i ytringsfrihet. Senest på lørdag i tv2 nyhetene utalte han : ” Dette er utvilsomt et inngrep i ytringsfriheten, og …jeg tviler sterkt på om politiet har adgang til å iverksette denne typen tiltak. Det må eventuelt skje gjennom en lovendring…

    SvaraRadera
  2. Tallene som politi viser til i media ikke stemmer iht.

    http://www.nrk.no/contentfile/file/1.7016109!tendenserkriminalitet.pdf

    http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/polisen-kriminella-mc-gaeng-aer-bara-ett-vedertaget-spraakbruk-458059

    Kriminella MC-gäng är bara ett vedertaget språkbruk!?

    Polisens svar rörande begreppet “kriminella mc-gäng” blev som följer:

    “Polismyndigheten har använt begreppet “kriminella mc-gäng” i målet. Begreppet har inte använts i någon särskild juridisk betydelse utan det har begagnats genom ett mer allmänt språkbruk (och användningen torde inte heller avvika från sedvanligt språkbruk). Detsamma uppges gälla avseende samma polismyndigheters flitiga användande av begreppet “brottsbenägna mc-gäng”.

    Med andra ord har polisen, i ett närmast incestuöst samarbete med media, under 15-20 års tid drivit en intensiv kampanj i avsikt att inför politiker och allmänhet svårt kriminalisera olika mc-klubbar och dess medlemmar utan ett enda bevis för att en enda mc-klubb skulle vara just kriminell. Det har bara varit ett språkbruk!! Nu borde såväl media ompröva sin publiceringspolitik kring mc-klubbarna som politiker med omedelbar verkan dra in de resurser som polismyndighetens erhållit under de senaste åren för att bekämpa ett fenomen som aldrig ens existerat! Är ni män nog för att kunna tillstå dessa gjorda misstag eller skall ni fortfara att vara mus bland män? För nu finns bevisen och de är entydiga. Det finns inga kriminella mc-gäng. Kriminella mc-gäng är bara ett vedertaget språkbruk som media och polis i förening lanserat!

    Samtidig konsekvent brudd av
    Uskyldspresumsjonen etter EMK art. 6 nr. 2 og SP art. 14 nr. 2

    Uskyldspresumsjonen etter EMK art. 6 nr. 2 og SP art. 14 nr. 2, inneholder en ubetinget skranke for hvilke uttalelser som offentlige myndigheter kan komme med som impliserer skyld før skyldspørsmålet er avgjort av et godkjent tribunal.

    Dette er blant annet slått fast i saken mellom ISMOILOV m.fl v. Russland ( no. 2947/06) av 24 april 2008.

    Den europeiske menneskerettsdomstol, understreker at artikkel 6 § 2, er rettet mot å hindre undergraving av en rettferdig rettssak. Bestemmelsen skal sikre vern mot injurier og forhåndsdømmende uttalelser fra alle offentlige tjenestemenn og kvinner.

    Bestemmelsen dekker også uttalelser fra andre offentlige tjenestemenn om forhold som oppfordrer publikum til å forhåndsdømme og dermed tro at den mistenkte er skyldig.

    I Allenet de Ribemont mot Frankrike, ble bemerkninger om skyld gjort av høytsåtende emebetsmenn innenfor politiet til pressen, noe som var en krenkelse.

    EMD understreker dermed at antagelse av skyld vil bli krenket, hvis en rettslig avgjørelse eller en erklæring fra en offentlig tjenestemann gjenspeiler en oppfatning at han eller hun er skyldig før dette er slått fast gjennom en dom avsagt av et godkjent tribunal .

    Det er nok, at den offisielle uttalelse anser vedkommende som skyldig.

    EMD legger altså stor vekt på valg av ord av offentlige tjenestemenn i sine uttalelser før en person har blitt prøvd og funnet skyldig i en bestemt straffbar handling (se Böhmer v. Tyskland,37568/97, § § 54 og 56, 3 oktober 2002, og Nešťák v. Slovakia, 65559/01, § § 88 og 89, 27. februar 2007)

    Det er også verdt å merke seg, at dersom saker henlegges, skal ikke disse kunne brukes mot deg ved senere tilfeller.

    Injurier fra offentlige etater, vil dessuten kunne medføre krenkelse av EMK artikkel 8.

    Det er også å minne om at Norge er blitt domfelt for brudd på uskyldspresumsjonen flere ganger.

    Konklusjon:

    Her er det åpenbart stor mangel på kunnskap, noe som ikke minst har fått utvikle seg som en ukultur blant en rekke etater. Konsekvensene er enorme for de som berøres av disse krenkelser.

    SvaraRadera