tisdag 8 juni 2010

Förändringar inom Red Devils i Umeå

Motorcykelklubben Red Devils i Umeå har upphört. Red Devlis är en supporterklubb till Hells Angels och nyligen plockades Umeå bort som en av de angivna orterna på klubbens webbsida, något som tyder på förändringar.

http://www.red-devils-mc.com

Se nyheterna från igår:


STÄNGT. MC-klubben Red Devils, som är en supporterklubb till Hells Angels, har plockat bort Umeå från sin webbplats, vilket tyder starkt på att Umeåavdelningen har upphört. Enligt uppgifter till VF har det skett på order av Hells Angels. FOTO: PER A ADSTEN

UMEÅ Red Devils-klubben i Umeå tycks ha upphört.
Ortnamnet Umeå har plockats bort från Red Devils webbplats.

Red Devils är en supporterklubb till Hells Angels som fram till förra veckan hade verksamhet på sex svenska orter, bland annat Umeå.
Därefter har något hänt.
På klubbens webbplats där orterna finns angivna har Umeå plockats bort, det skedde helt nyligt.
Enligt VF:s uppgiftslämnare lades verksamheten ned på direkt order av Hells Angels. Medlemmar från Red Devils enhet i Falun sägs ha besökt Umeå och tömt klubblokalen under helgen.

Väljer sina supportrar
Uppgifterna är obekräftade, länspolisens kriminalavdelning kände på måndagseftermiddagen inte till att detta ska ha skett, men att Umeå inte längre finns angivet på Red Devils webbplats tyder på förändringar.
– Red Devils är en officiell supporterklubb till Hells Angels som väljer vilka supportar de vill ha, konstaterar Ulf Kristiansson, journalist vid Helsingborgs Dagblad som under många år har bevakat Hells Angels och Bandidos.
Vad kan ligga bakom de senaste dagarna händelser i Umeå?
– Det kan bara bli spekulationer. Medlemmarna kanske inte har uppfyllt kraven som ställs på dem. Eller så kanske de inte vill tillhöra Red Devils längre. Det kanske inte blev som de hade tänkt sig, säger Kristiansson.

Flera orsaker
Om det är så att Hells Angels tog av Umeåklubben sin Red Devils-status kan orsakerna vara flera.
Det senaste året har medlemmar i Red Devils stått åtalade olika brott. En av dem dömdes till fyra månaders fängelse för narkotikabrott sedan polisen hittat 22,9 gram amfetamin i mannens bostad.
Umeåpolisen genomförde nyligen en razzia mot klubblokalen på Teg och grep ett par personer med kopplingar till klubben. Misstankarna gällde bland annat narkotikabrott.
– Det finns en rätt så splittrad syn på narkotika i Hells Angels-sfären. Att medlemmar grips med narkotika är inget självklart skäl för uteslutning. Påträffas däremot narkotika i klubbhuset anses det vara mycket värre, säger Ulf Kristiansson.
http://www.folkbladet.nu/?p=175763

1 kommentar:

  1. Kan det vara så att man omplacerar personal till HA Gammelstaden

    SvaraRadera