söndag 9 maj 2010

Krogsamarbete ska minska kriminalitet

I Västmanland samarbetar flera restauranger och barer med polisen för att stävja den grova brottsligheten. Som en del i samarbetet har flertalet krogar infört förbud mot mc-västar som kan kopplas till kriminella grupper.

– I vårt projekt – Krogar mot knark – ingår även en del som handlar om attribut som kan verka skrämmande, till exempel mc-västar. I det sammanhanget har vi fått med oss flertalet krogar och min erfarenhet är att ju fler som deltar i samarbetet desto svårare blir det för olika grupper att spela ut krogarna mot varandra.

Att medlemmar i olika kriminella mc-gäng vill synas ute i sina västar handlar bland annat om att få uppmärksamhet.

– Det är ett sätt att rekrytera nya medlemmar. Ju högre profil de får desto mer skrämmande kan de uppfattas, ju mer synliga de är desto fler ungdomar blir det också som söker sig till de här grupperna och det gäller både pojkar och flickor, säger Börje Strömberg.

Bland Eskilstunas krogar finns det i dag inget intresse för en gemensam policy som förhindrar personer med mc-västar. Flera ägare och restaurangchefer efterfrågar däremot nya och tydliga riktlinjer från kommunen.
http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.697359

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar