onsdag 10 mars 2010

Justitsminister dropper bandeforbud


Der er ikke grundlag for at forsøge at forbyde rockergrupper og bander. Det fastslår en ny rapport, der netop er blevet afleveret til Justitsministeriet.
Der er ingen grund til at undersøge, om grundloven kan bruges til at forbyde rockergrupper og bander. Det fastslår en rapport, som justitsminister Lars Barfoed (K) har modtaget. Derfor vil ministeren ikke gå videre med at undersøge et muligt forbud.

I rapporten påpeges det, at der er "betydelig tvivl" om, hvorvidt man efterfølgende kan bevise, at foreningerne udtrykkeligt har til formål at være voldelige eller fungere som narkokarteller.

Rapportens forfattere stiller sig også tvivlende over for, om nogle rockere holder op med at begå kriminalitet, blot fordi man for eksempel forbyder dem at gå med rygmærker og opholde sig i klubhuse.

Rigsadvokaten og rigspolitichefen påpeger, at mens man muligvis vil kunne gennemføre en forbudssag mod rockerne, så er det ikke muligt for indvandrerbanderne, der har en løsere, mere uformel struktur uden rygmærker.

http://www.fyens.dk/article/1554134:Indland-Fyn--Justitsminister-dropper-bandeforbud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar