fredag 5 mars 2010

Frihetspartiet och Lagen om Utvidgat Förverkande


Frihetspartiet skall verka för att alla lagar och förordningar i Sverige skall ha beviskravet ”bortom rimligt tvivel”. Detta innebär bland annat att lagstiftningen rörande så kallat ”utvidgat förverkande” ändras från att ha lydelsen ”om det framstår som klart mer sannolikt att den utgör utbyte av brottslig verksamhet än att så inte är fallet” till det rättssäkra ”bortom rimligt tvivel”.

Frihetspartiet skall verka för att lagen gällande utvidgat förverkande skrivs om. Egendom skall inte längre kunna förverkas om egendomen inte härrör från personens egen kriminella verksamhet. Ej heller skall egendom kunna förverkas om egendomen berör verksamhet den dömde inte varit delaktig i eller ägt vetskap om.

Media har alltsedan lagen om utvidgat förverkande infördes i Svensk lagstiftning okritiskt redogjort för polis, kronofogdemyndighetens och åklagarämbetets aktioner kring lagstiftningen. Vad ingen mediarepresentant däremot gjort är att i detalj gå in och granska lagstiftningens själva innebörd. Lagen upphäver och begår grova övergrepp på allt vad svensk rättstradition tidigare ansett såväl heligt som oberörbart och likväl har ingen part gått på djupet och ifrågasatt själva lagstiftningen. Detta är ett ytterst alarmerande faktum i en rättsstat!
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/frihetspartiet/blog_post/view/frihetspartiet-och-lagen-om-utvidgat-foerverkande-1153

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar