fredag 17 februari 2017

Hells Angels nya drag i striden med kommunen

Hells Angels kamp mot Karlstad kommun går vidare.
Kommunen har fått rätt att vräka mc-klubben från deras klubblokal – en dom som HA nu överklagar till Högsta domstolen, skriver Värmlands Folkblad.
– HA kommer att vinna i längden, har advokaten Ismo Salmi tidigare sagt.

Karlstad kommun.
Hells Angels.
De har en flera år infekterad strid bakom sig och den bara fortsätter. Solstaden motorsport, det vill säga Hells Angels, är hyresgäster i en lokal i Härtsöga, vilken kommunen en gång i tiden köpte på exekutiv auktion.

LÄS MER: Hovrätten ger kommunen rätt mot Hells Angels

Sedan dess har man försökt få bort Hells Angels därifrån – och parterna har flera gånger varit uppe i rätten. I januari i år gav hovrätten för västra Sverige kommunen rätt. Enligt det upprättade hyresavtalet är det hyresgästens ansvar att fastigheten är försäkrad. Men en försäkring saknas och således kan kommunen sparka ut HA, enligt hovrätten.

 

Domen har överklagats

Men den domen överklagas nu, skriver Värmlands Folkblad. Enligt tidningen överklagar man också domen att mc-klubben ska betala kommunens totala rättegångskostnader på nästan en halv miljon kronor.
Hells Angels advokat Ismo Salmi har tidigare sagt:
– Hells Angels kommer inte att försvinna från Karlstad. Det är nya lokaler på gång och hyresvärdarna står i kö för att få hyra ut till  Hells Angels. HA som hyresgäster är eftertraktade eftersom de alltid punktligt betalar sin hyra, sköter om lokalerna väl och över huvud taget är idealiska hyresgäster.

LÄS MER: Hells Angels måste lämna sin gård

Kommunstyrelsens ordförande i Karlstad, Per-Samuel Nisser (M), har också varit tydlig:
– Det har vi sagt och den linjen kommer vi att ha inte bara i Karlstad, utan i hela Värmland: Oavsett var olika grupperingar etablerar sig ska vi hjälpas åt för att motverka det. Ska de här eller andra grupperingar hitta nya ställen så måste vi stå emot det så gott vi kan. I det här fallet är det HA, men det finns också annan organiserad brottslighet som vi måste hjälpas åt att stå emot.
http://www.expressen.se/gt/hells-angels-nya-drag-i-striden-med-kommunen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar