onsdag 11 september 2013

200 medlemmar och vänner till mc-gänget Outlaws skulle festa på Norra Rörums bygdegård i helgen. Men bara 30 personer dök upp.

– Vi ser festen som ett rent pr-jippo, säger Mikael Nykänen, stationsbefäl på polisen i Höör.
Outlaws fest i lördags kväll i Norra Rörum gick mestadels lugnt tillväga. Enligt polisen i Ringsjöbygden var festen eller mötet till för att visa att mc-gänget finns kvar.
– Outlaws kontaktade Expressen för att själva berätta att de skulle ha fest och att det skulle komma 200 personer. Men i själva verket deltog bara 30 personer, säger Mikael Nykänen.

Mc-gänget hörde också av sig till polisen en kort tid före evenemanget.
– För Outlaws är det tryggt med avspärrningar. Vi höll bevakning genom att kontrollera fordon som rörde sig till och från festen, säger Mikael Nykänen.

Fordonskontrollerna ledde också fram till ett par gripanden. En person greps för att ha varit anhållen i sin frånvaro. Ytterligare en person greps för ringa narkotikabrott. En stulen motorcykel hittades också på festen.

Enligt polisen har hotbilden mot Outlaws trappats upp sedan de i vintras försökte rekrytera yngre personer i Höör till sin verksamhet. En händelse som ledde till att tre gängmedlemmar dömdes till fängelse.

– De verkar vara decimerade och vill ha mediebevakning. Annars märker vi inte av dem så mycket, säger Mikael Nykänen.

Efter den skottlossning som inträffade i Tjörnarp i onsdags kväll har polisen utökat sin bevakning i byn. En skottlossning som enligt polisen var riktad mot en Outlawsmedlem.

– Vi koncentrerar oss på Tjörnarpsområdet, framförallt för att invånarna där ska känna sig trygga. Vi kommer uppvakta fastighetsägare i byn och kontrollera fordon som rör sig i området, säger Mikael Nykänen.
http://www.skanskan.se/article/20130911/HOOR/130919939/1020/-/mc-gang-slog-larm-om-egen-fest-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar