onsdag 9 februari 2011

Nyårsskott går inte att lösa

På nyårsafton sköts 44-åringen i knäet med en hagelbössa. Trots att fyra personer greps omgående räknar man inte med att kunna lösa fallet.
- Som det ser ut nu går det inte att bevisa vem som faktiskt skjutit, säger kammaråklagare Lotta Sundström. 

Direkt efter händelsen på Grisbacka greps en 42-årig man och på nyårsdagen greps ytterligare tre personer, två kvinnor och en man, misstänkta för skottet. Polisen gick snabbt ut och sa att det handlade om en intern uppgörelse kriminella emellan.

De två kvinnorna släpptes efter någon dag medan 42-åringen släpptes på fri fot sedan tingsrätten inte ansåg att bevisen mot honom var nog starka för att räcka till häktning. Misstankarna mot honom och de två kvinnorna har senare avskrivits. Publicerad: 08 februari 2011
http://www.vk.se/Article.jsp?article=417823

 Övervakningsfilm på förre Solidosledaren och den 35-årige Sandvikenbon som låste in en 26-årig man i bagageutrymmet på en bil i höstas. De dömdes aldrig för det.

Nu misstänks de för att ha skjutit en 26-åring från Skutskär i benet. Samtliga inblandade ingår i samma kriminella kretsar, där det blivit allt vanligare att skrämmas, bestraffa eller markera med grovt våld. Efter det vågar offren inte prata.

Ett skott i benet är ett effektivt sätt att skrämmas eller bestraffa. I den kriminella världen har det blivit allt vanligare. Måndagens skjutning i Sandviken kan ha haft just det syftet. Publicerad 9 februari 2011
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.2738268-skott-i-benet-kan-vara-ett-satt-att-skrammas

”Det var som en Beck-film” 
En Hoforsbo blev vittne till hur civilklädda poliser med automatvapen smög omkring i området där förre Solidosledaren senare greps.

– Jag har aldrig varit med om något liknande! Det var som en Beck-film, säger han. Publicerad 9 februari 2011

Efter skottlossningen i Sandviken letade polisen efter den förre Solidosledaren och ringade in honom till en lägenhet på Göklundsvägen. Vid tvåtiden natten till tisdagen fick en boende i området se hur två mörkklädda män hukande smög omkring på en parkering och betedde sig underligt. Han trodde det var biltjuvar och ringde polisen.

– När jag pratade med en kvinna hos polisen såg jag hur de plötsligt drog fram stora automatvapen. Jag blev helt paff och frågade om det var poliser jag såg, men jag fick inget svar, berättar han.
http://arbetarbladet.se/nyheter/hofors/1.2733944--det-var-som-en-beck-film-


44-årig man sköts i knäet - Umeå = Lilla Chicago. Publicerad: 3:e januari 2011
http://mcrazzia.blogspot.com/2011/01/44-arig-man-skots-i-knaet.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar