onsdag 2 februari 2011

Fläskkorv med rotmos. Riktig husmanskost som får det att vattnas i munnen!

Gör så här

1. Picka korven och lägg den i en rymlig kastrull. Häll på vatten så att det täcker korven. Tillsätt salt, lagerblad, kryddpepparkorn, vitpeppar och lök.
2. Sjud under svag värme i 15-20 minuter. Lyft upp korven och lägg den på ett fat vid sidan om.
3. Skala och dela morötterna och kålroten. Lägg ner dem i korvspadet och tillsätt eventuellt vatten och kryddor.
4. Skala potatisen och lägg den i en gryta med lättsaltat vatten. Koka upp, sänk sen värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter.
5. Mosa morötterna och kålroten när de blivit mjuka. Pressa potatisen och blanda ner den i rotfruktsmoset. Krydda eventuellt med lite av buljongen.
6. Servera den kokta korven tillsammans med moset, senap och hackad persilja.
http://www.recept.nu/1.2584/anders_leven/huvudratter/korv_chark/flaskkorv_med_rotmos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar