torsdag 27 januari 2011

KS vil erklære Hells Angels uønsket i norske kommuner

I Tromsø har politi og det sivile samfunn mobilisert til kamp mot Hells Angels. Der gleder man seg over at Kommunenes Sentralforbund vil ha en bred nasjonal front mot MC-klubben.
Hemmelig handlingsplan
Kommentaren er et slags velkommen etter, for i Tromsø er man godt i gang med å stresse medlemmene og miljøet rundt landets sjette, og verdens nordligste Hells Angels-avdeling.

Kommunestyret har erklært klubben uønsket i byen, og politiet har utarbeidet en egen lokal handlingsplan for å bryte ned miljøet.

– Den har jo et innhold som det er umulig å gå ut offentlig med, men vi trapper opp vår egen innsats mot Hells Angels i Tromsø, sier politimesteren i Troms til tv2nyhetene.no.

Sivile og politiske tiltak
Øyvind Hilmarsen fra Høyre har vært en uredd politisk pådriver for å få jagd Hells Angels ut av byen. Han hilser også utspillet fra Kommunenes Sentralforbund velkommen.

– Det er viktig at man jobber aktivt også fra sivilsamfunnet og fra kommunene i tillegg til politiet for å bekjempe denne type virksomhet som Kripos omtaler som Norges best organiserte nettverk, sier Hilmarsen.
Hindret jenter i å gå på Hells Angels-julebord
Da Tromsø-avdelingen av Hells Angels arrangerte julebord i fjor var politiet så aktivt og synlig tilstede at de greide å påvirke kjønns- og aldersbalansen i festlokale.

– Ikke minst i forhold til unge jenter så satset vi ganske mye på å få dem til å la være å gå inn, og heller reise hjem. Og det var det faktisk mange som gjorde, forteller Truls Fyhn.
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/ks-vil-erklaere-hells-angels-uoensket-i-norske-kommuner-3399110.html 

Refser Nordlys etter HA-artikkel 
Truls Fyhn og forsvareren til Hells Angels-lederen i Tromsø kritiserer Nordlys etter artikkel fra retten.

– Vi er forbanna, og avventer avisens svar før vi eventuelt bringer saken inn for Pressens faglige utvalg, sier Truls Fyhn til Nordlys. 

Bakgrunnen for politimesterens irritasjon er artikkelen "HA-sjef voldtektssiktet" som sto på trykk i Nordlys 19. januar i år. Det går det fram at den 46 år gamle lederen for Hells Angels i Tromsø også er siktet etter voldtektsparagrafen, det er informasjon som ikke har vært kjent tidligere. 46-åringen fikk i rettsmøtet forlenget sin varetektsfengsling med fire uker med brev- og besøksforbud. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar