fredag 15 oktober 2010

Stor razzia mot illegala nätapotek

Den svenska polisen har i samarbete med Interpol gjort en omfattande razzia mot ett antal illegala nätapotek i Stockholm, Södertälje och Kalmar. Hittills har en handfull personer i Sverige gripits för otillåten försäljning av läkemedel.

Handeln med apoteksvaror på internet har länge intresserat polisen. I icke ringa utsträckning drivs den organiserade brottsligheten. Enligt TV4 Nyheterna återfinns de flesta av de hittills gripna i Sverige i belastningsregistret – bland annat för vålds- och narkotikabrott.

Beslagen i Sverige uppgår till drygt 60 000 tabletter till ett värde i konsumentledet på cirka fyra miljoner kronor. En stor del av dessa är förfalskade Viagra-preparat.

Razzian i Sverige är dock bara en del av polisens och Interools kampanj mot den kriminella verksamheten på nätet. Operation Pangea har under den senaste veckan, och i en samordnad kampanj, omfattat verksamheter i totalt 48 länder.
http://www.market.se/Brancher/Dagligvaror/Stor-razzia-mot-illegala-natapotek/ 

Razzia mot sex internetapotek 

Poliser över hela världen har slagit till mot den illegala handeln med läkemedel. I Sverige har rikskriminalen och stockholmspolisen slagit till mot sex internetapotek, avslöjar TV4Nyheterna.
http://www.nyhetskanalen.se/1.1859936/2010/10/14/razzia_mot_sex_internetapotek

1 kommentar: