lördag 23 oktober 2010

Det var inte morden som fällde Al Capone heller

För ett drygt år sedan skrev jag en artikel om hur en särskild kontrollenhet på Försäkringskassan ägnat tid och möda åt att hitta omfattande bidragsfusk hos gängmedlemmar och grova brottslingar.

Mödan var inte utan resultat. Ett åttiotal färdiga utredningar hade nu langats över till Stockholmspolisen – där de låg och samlade damm. Onekligen en besvikelse, inte minst med tanke på att samverkan mellan berörda myndigheter och polisen är a och o för att komma åt den organiserade brottsligheten. Det är också ett område som både är och har varit ett tydligt prioriterat område för Alliansen.

Desto mer glädjande är det därför att man igår kunde höra Ekot rapportera om att en annan myndighet – Skatteverket – verkar ha bättre tur med sina granskande insatser mot grov organiserad brottslighet.

Skatteverket är en av flera myndigheter som ingår i en särskild satsning som startades i januari förra året och sedan dess har man lyckats dra in 1,4 miljarder kronor som kriminella på olika sätt har försökt gömma undan genom obetalda arbetsgivaravgifter, skatter och falska momsavdrag. 230 fällande domar har man hunnit med hittills – och mer finns att göra.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/det-var-inte-morden-som-fallde-al-capone-heller_5548299.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar