fredag 6 augusti 2010

I ett ytterligare försök att hålla Hells Angels symboler borta från det offentliga rummet ska polisen tillsammans med kommunen försöka få hjälp av stadens krögare.

Med anledning av Hells Angelsbråket utanför BBB i förra veckan och nynazisters länsturné kallade Luleås kommunalråd Karl Petersen polisen till ett möte för att diskutera arbetet mot den organiserade brottsligheten. Efter mötet står det klart att stadens krögare ska bearbetas för ett nytt klädkrav: inga symboler för Hells Angels eller deras anhängare.

- Vi kommer att informera krögarna fortlöpande om risker med den här sortens organiserade brottslighet. Men frågan äger varje enskild krögare, vi kan bara vädja till dem, säger polisens informatör Roger Jönsson efter mötet.

Som Kuriren tidigare berättat har kommunfullmäktige beslutat att lokala ordningsföreskrifter ska gälla i kommunens lokaler. Kläder med emblem för Hells angels och deras supporterklubbar får enligt beslutet inte bäras i kommunala lokaler som till exempel Kulturens hus eller Coop arena. Beslutet ansågs strida mot yttrandefriheten och har inte genomförts, men kommunen fortsätter nu en rättslig kamp för att få klädkravet godkänt.
http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5485559

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar