söndag 27 juni 2010

Om mc-klubben kommer stanna kvar i Gammelstad i framtiden kan han inte svara på men att de skulle lämna kommunen är uteslutet.

Varken räddningstjänsten eller polisen vet vad som orsakade fredagens brand på Angels Place i Gammelstad. En teknisk undersökning kommer att genomföras av polisen under måndagen och då hoppas de få en förklaring till det snabba brandförloppet.

För trots att det bara tog räddningstjänsten från Gammelstad cirka fem minuter att ta sig till platsen så kunde de inte rädda byggnaden. Istället fick de inrikta sig på att kyla ner fasaden till närliggande fastigheter och förhindra att eldslågorna spred sig.

I samband med branden samlades medlemmarna i mc-klubben vid lokalen och bland åskådarna fanns också flera medlemmar från supporterklubben Red and white crew. De lyckades att rädda det mesta av värde - där givetvis motorcyklarna hade högst prioritet, men kunde sedan bara stå och se på när klubbhuset rasade in och brann ner till grunden.

När Norrbottens-Kuriren pratade med presidenten Jörgen Eriksson under helgen hade han ingen teori till hur branden uppstått.

- Jag har pratat med räddningstjänsten och de har inte kunnat hitta någon naturlig förklaring. Polisen har vi överhuvudtaget inte varit i kontakt med, säger han.

Tror på lösningOm mc-klubben kommer stanna kvar i Gammelstad i framtiden kan han inte svara på men att de skulle lämna kommunen är uteslutet.

- Vi far ingenstans.

Var de kommer hålla till i väntan på ett nytt Angels Place är inte känt och Jörgen Eriksson vill inte heller lämna några kommentarer på den frågan. Han tror dock inte att medlemmarna kommer stå utan lokal under speciellt lång tid.

- Vi hade inte direkt planerat för någon flytt så just nu har vi ingen lokal. Men tiden får utvisa vad som händer. Jag tror nog att det kommer lösa sig, säger han. Publicerad 2010-06-21
http://www.kuriren.nu/lokala/lulea_artikel.aspx?ArticleId=5424905&place=Lule%C3%A5 

Ulf Johansson äger den nerbrunna fastigheten i Gammelstad där Hells Angels är hyresgäster.
Han har inte ännu bestämt om fastigheten ska återuppbyggas.
- Men jag har bestämt att inte hyra ut till mc-klubben längre, säger han.
Publicerad 21 juni
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5446069#fank5446674 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar