tisdag 15 juni 2010

Analyse: De seks banditter fra Aalborg

Når lederen af rockergruppen Bandidos i Danmark og hele Europa, Jim Tinndahn, i gårsdagens Politiken siger, at han med egne hænder har revet den snart 13 år gamle fredsaftale med Hells Angels i stykker, skyldes det seks banditter fra Aalborg.

I efteråret forlod seks medlemmer af Bandidos i Aalborg rockergruppen og gik over til rivalerne i Hells Angels. Et sådan skift er imod alle skrevne og uskrevne regler og har siden betydet et ualmindelig anspændt forhold mellem de to rockerklubber. I henhold til den oprindelige fredsaftale mellem HA og Bandidos fra 1997 er det forbudt at optage hinandens frafaldne medlemmer.

I første omgang så det faktisk ud som om, Hells Angels forsøgte at få optagelsen af de seks til at harmonere med fredsaftalen ved at henvise til, at aftalen kun gjaldt i Norden. De seks blev dermed indlemmet i Hells Angels Luxembourg - altså uden for aftalens område.

En smart manøvre, der mest af alt mindede om noget, man kan se i det fagretslige system, når parterne henviser til, at en problemstilling falder uden for overenskomsten. Denne kreativitet blev udlagt af politiet som HA's forsøg på at respektere den gamle fredsaftale og et udtryk for en vilje til fortsat fredelig sameksistens. Som lederen af uropatruljen ved Nordjyllands Politi, Karsten Kristensen, sagde til DR Nyheder i februar:

- Vi tror, at løsningen med Luxembourg er lavet for få det til at passe ind i forhold til den gamle fredsaftale
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/kriminalitet/2010/06/15/15112244.htm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar