onsdag 19 december 2012

Chauffören i Outlaws-mordrättegången får höjt straff

Idag kom hovrättens dom i det uppmärksammade mordet i mars i år, där en ledare i mc-klubben Outlaws sköts till döds. Den man som i tingsrätten dömdes till medhjälp till mord för att ha kört bilen med Outlaws-ledaren till platsen där han sköts får nu förlängt straff med tre år.
Tingsrätten gav mannen tio års fängelse, men hovrätten höjer tiden till tretton år.
Två andra åtalade dömdes i tingsrätten för mord till 18 respektive 16 års fängelse. Mannen som dömdes för att ha hållit i mordvapnet överklagade först domen, men drog senare tillbaka sin överklagan. Därför står tingsrättens dom på 18 års fängelse fast. Den tredje mannen får sitt straff på 16 års fängelse fastställt av hovrätten.
Som en avrättning
Precis som tingsätten liknar hovrätten mordet på 49-åringen vid en avrättning. De tre dömda har planerat mordet, övervägt olika alternativ, fördelat vem som skulle göra vad och bestämt vilken historia man skulle hålla sig till om man åkte fast.
Att 40-åringen som döms till 16 års fängelse för mord var vän till den mördade anses av hovrätten vara ytterst allvarligt eftersom det varit avgörande för att den mördade över huvudtaget skulle följa med till den ensliga skogsvägen där han sedan sköts.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5384529

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar