tisdag 25 december 2012

Frykter MC-krig i Europa

TRUER MC-EUROPA: Inntoget av de australske MC-bandene Comanchero og Rebels i Europa bekymrer Europol. De frykter en MC-krig er på trappene da flere av de nye bandene utfordrer terroritoriene til blant annet Hells Angels.

(Dagbladet): EUs eget politiorgan Europol frykter full MC-krig i Europa etter at flere nye brutale MC-bander skal ha etablert seg på kontinentet.

MC-klubbene Comancheros og Rebels fra Australia, Rock Machine fra Canada og Mongols og Vagos fra USA truer nå de allerede etablerte MC-gjengene i Europa. Tradisjonelt har Hells Angels styrt forholdene, etterfulgt av Bandidos Outlaws og Gremium MC.

Nå kan det bli kamp om territoriene.


Eksplosiv økning

I en pressemelding advarer Europol mot økningen i antall MC-chaptere i Europa. Ifølge Europol har det vært en eksplosiv økning i antall tilhørerklubber til de store MC-gjengene og lokale småklubber. Tallet skal nå være over 700.

Pådriveren for at disse kriminelle organisasjonene ekspanderer til Europa fryktes å være et ønske om å øke deres roller i spesifikke kriminelle markeder. Ved å åpne underklubber på strategiske steder som langs rutene som brukes til handel av narkotika, våpen og mennesker, blir det raskt dårligere stemning i miljøene, mener Europol.

- Å etablere en klubb i andres territorier tolkes som en provokasjon og vil trolig resultere i voldelige konfrontasjoner og hevnoppgjør, skriver EU-politiet i meldinga.


Europol mener den største trusselen mot allmennhetens sikkerhet er deres ekstreme former for voldsbruk. Det kan være at de bruker automatvåpen og eksplosiver som granater på nærmest åpen gate.

Har ikke lappen

- Den moderne MC-bandekulturen blir ikke lenger assosiert med motorsykler og MC-livsstilen. Mange av medlemmene har ikke en gang
motorsykkel eller førerkort, skriver Europol.

Forvandlingen har også gitt seg utslag i en ny type rekrutteringsmetode. Ifølge politiet rekrutterer MC-klubbene blant gategjenger. Hells Angels knyttes for eksempel til AK81-gruppene, som står for Altid Klar 81. 81 representerer den åttende og første bokstaven i alfabetet - H og A. AK81 gjør grovarbeidene for moderklubben og utgjør musklene i første rekke.

Ifølge Europol rekrutterer de fra gjenger i fengsel, høyreekstreme grupperinger, hooligans og fra det militære.
http://www.dagbladet.no/2012/12/23/nyheter/utenriks/mc/mc-krig/24942325/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar