fredag 21 maj 2010

På fem minuter var hela Hells Angelsavdelningen i Gunnilse gripna

På fem minuter var hela Hells Angelsavdelningen i Gunnilse raderad. Polisen slog till i samband med klubbens födelsedagsfirande som inleddes i lördags. - Alla gripna har anknytning till organisationen, säger kommenderingschefen Sven Alhbin.

- De som anhölls är antingen medlemmar eller prospekts.
- Det är i stort sett samtliga i HA-avdelningen. En medlem befinner sig utomlands och är inte misstänkt för något brott i detta skede.

Totalt greps 21 personer, en man som är från Helsingborg släpptes direkt.

Ytterligare åtta som släpptes ganska omgående tillhör antingen Red Devils eller Red&White Crew, båda underorganisationer till Hells Angels.
Enligt Sven Alhbin fanns ingen från den konkurrerande HA-avdelningen Goth Town i Göteborg bland de gripna.

I lördags inleddes på HA-gården i Gunnilse ett traditionellt födelsedagsfirande. Det var den 15 maj 1999 som Gamlestadens MC blev officiell HA-klubb. Tre år tidigare, den 18 maj 1996, blev klubben officiell hang-around. Traditionellt firas varje årsdag.

- Deras fester brukar normalt inte vara något endagarsfirande, säger en poliskälla.
Därför var också polisen väldigt säker på att kunna gripa samtliga fullvärdiga medlemmar och prospekts vid onsdagens stora tillslag.

Kronofogden deltog också i aktionen. De letade efter personer som totalt är skyldiga staten miljontals kronor.

- Bland de gäldenärer vi sökte finns en skuldbild på mellan 18000 och 420000 per person, säger Maria Mindhammar, chef Kronofogden i Göteborg.

Tre bilar, två motorcyklar och kontanter, guldlänkar och klockor utmättes till ett sammanlagt värde mellan en halv och en miljon kronor beroende på vad bilarna och motorcyklarna ger vid försäljning.

De anhållna är misstänkta för rån, grovt vapenbrott, misshandel och anstiftan till misshandel.

Enligt obekräftade polisuppgifter till GT gäller misstankarna även misshandel av en HA-medlem som tvingats lämna organisationen i så kallad bad standing vilket innebär att han är lovligt byte för den som vill.

Mannen lever efter detta med skyddade personuppgifter och hans nybyggda villa i närheten av HA-gården utsattes för en hittills ouppklarad mordbrand men han utsattes också för ett regelrätt mordförsök på öppen gata i Olskorken i februari i år.

- Jag har begärt fem av de anhållna häktade, säger kammaråklagare Per Håkan Larsson.

Häktningsförhandlingen sker i en av Göteborgs tingsrätts säkerhetssalar under fredagsförmiddagen.
http://gt.expressen.se/nyheter/1.1995073/slutet-pa-mc-festen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar