fredag 21 maj 2010

En forbryder er ikke en forbryder

Hver gang folk møder en narkoman i deres eget liv eller en forbryder i deres omgangskreds, lyder det: Jamen, hun lignede slet ikke sådan én ...
 
En forbryder er en forbryder er en forbryder. Der er en metafysisk linje, som skiller de gode lovlydige borgere og de forkastelige kriminelle. Og denne linje skal ikke tilsløres, eller den skal bestemt ikke udfordres. Denne linje er grunden for den sociale orden og samfundets moral.

Det er ikke det, de siger, men det synes at være logikken i det, de siger: Fornuftige mennesker kritiserer udgivelser af bøger om og med kriminelle. Det er ikke et spørgsmål om ret og straf, og ingen anfægter Sandbergs ytringsfrihed.

Men intellektuelle, journalister og forlæggere har hver på deres facon bekymret sig over udgivelser som den nye bog om rockeren Brian Sandberg. Tv-værter har stillet kritiske spørgsmål til udgiverne af bogen om Sandberg, og forfatteren forsikrer i forordet, at han har stillet kritiske spørgsmål til rockeren. Han lover ikke mere, end han kan holde: Det her er ikke hele sandheden, det er den »bedst opnåelige version«.

Bogen Gangster omtales nærmest som en pornofilm: Alle anerkender fristelsen til at læse om kendisrockeren, men mange mener også, vi bør overvinde fristelsen.
http://www.information.dk/233116
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar