måndag 28 december 2009

Ikke i noe annet land i Europa beslaglegges det mer amfetamin enn i Norge.


–De kriminelle opplyser ikke hvordan de jobber. Det gjør ikke vi heller, sier en litt hemmelighetsfull leder ved avsnittet for organisert kriminalitet ved Agder politidistrikt, Leif Vagle. –De kriminelle nettverkene er flinke, men det er også vi.
–I narkotikasaker løper ikke publikum til oss for å anmelde. I de aller fleste sakene er det politiet selv som graver frem sakene i samarbeid med andre etater, ikke minst tollvesenet. De siste 10-15 årene har mange av dem som opererer på narkomarkedet dekket sitt eget behov både for stoff og penger ved å selge. De finansierer eget bruk gjennom salg, og slipper derfor å begå andre straffbare handlinger for å skaffe seg penger. Derfor er det viktig også å ha fokus på brukerne, fordi svært mange av dem har et distribusjonsnett som kan stoppes. Det er ikke så mange ledd fra gaten opp til de store bakmennene – dem som tjener millioner på salg av kokain og amfetamin, to av de mest populære stoffene i Norge, forteller Vagle.
Politiet følger også nøye med på MC-miljøene – Bandidos, Hells Angels og Outlaws – som representerer en del av de organiserte nettverkene i Norge i dag. Samarbeidet internt i politiet går på kryss og tvers av politidistriktene med Kripos som bindeledd når det er nødvendig for å følge med i disse miljøene.
http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/article3440125.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar