torsdag 19 november 2009

Åtalad pekar ut mördare ? ? ?


Nu börjar de åtalade för dödsskjutningarna av två män i Stora Höga i Stenungsund i augusti att berätta. När den första av de sex åtalade i rättegången vid Uddevalla tingsrätt förhördes under eftermiddagen pekade han ut andras roll i mordet på en 45-årig man.
Först ut att komma till tals av de sex åtalade männen var 23-åringen från Göteborg, som är en av två åtalade för medhjälp till mord. Han är dessutom åtalad för grovt vapenbrott.
23-åringen var den som i somras fick i uppdrag av en av de andra åtalade att förvara ett automatvapen, en rysk AK-47:a, en Kalasjnikov – världens mest spridda handeldvapen.
Automatkarbinen stals av 45-åringen från Stora Höga. För det fick han plikta med sitt liv den 10 augusti, när tre unga män med anknytning till Hells Angels sökte upp honom för att ta tillbaka vapnet.
http://www.sr.se/cgi-bin/vast/nyheter/artikel.asp?artikel=3247803 

En kvinnlig bekant såg hur den 45-årige mannen sköts ihjäl i Stora Höga. Hennes starka vittnesmål inledde andra rättegångsdagen.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.252357-kvinna-vittnade-om-gangmord

De båda huvudmännen nekade till brott när rättegången om mordet i Stora Höga inleddes på tisdagen. De var på platsen, men nekar till att ha orsakat sin kamrats och en 45-årig mans död i augusti.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.251311-alla-nekar-till-gangmord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar