fredag 27 november 2009

Freer och Mikael Ljungman stäms på 2 miljarder kronor


Med hjälp av amerikansk antimaffialagstiftning stämmer två före detta affärspartner svenskarna Carl Freer, Mikael Ljungman samt 31 till i det som beskrivs som ett kriminellt nätverk. Det avslöjar danska tidningen Børsen i dag.I den amerikanska stämningen mot Carl Freer och Mikael Ljungman hävdas att miljoner från IT Factory slussats via Mikael Ljungmans och Carl Freers hemliga bolag i skatteparadis in i Getfugu, där Freer är huvudägare.

I stämningen står det:

”Carl Freer är en dömd förbrytare och en korrupt person, som upprepade gånger tillsammans med andra har smidit planer hur de skulle kunna ta över bolag, däribland flera börsnoterade, som de har utnyttjat för sina egna glupska och otillständiga syften. Freer och hans hantlangare har utnyttjat sina positioner i olika bolag till att länsa bolagen, till bedrägerier och att blåsa fordringsägare, allt för att på olagliga sätt försöka berika sig själva.”

Bakom stämningen står två före detta partners till Carl Freer, britterna David Warnock och Simon Davies, skriver tidningen Børsen. Warnock var med i Gizmondo men det var i äventyret Xero Mobile, som följde efter Gizmondo, som det skar sig. 

http://www.realtid.se/ArticlePages/200911/27/20091127104711_Realtid766/20091127104711_Realtid766.dbp.asp?sAction=lk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar